Enschede

Glanerbrugs mannenkoor schittert in Holland’s Got Talent

Het Glanerbrugger mannenkoor Mannenklank heeft indruk gemaakt in Hollandâs Got Talent. Het dertigkoppige koor veroverde met hun vertolking van de klassieker Opzij van Herman van Veen de harten van juryleden Paul de Leeuw, Angela Groothuizen en Chantal Janzen. Daardoor ging het door naar de volgende ronde.

396301 hollands got talent
Het dertig man tellende koor verscheen zaterdagavond in het RTL4-programma. Hun vertolking van Opzij leverde ludieke televisie op, waarbij de mannen half joggend over het podium liepen. Met hun optreden kregen de mannen de lachers op de hand. âHet leek wel de Muppet Showâ, was het commentaar van jurylid Chantal Janzen.

Het optreden viel in de smaak bij haar collegaâs Paul de Leeuw en Angela Groothuizen. âHet was grappig, leuk. Jullie uitstraling is fantastisch. Al was het bij tijd en wijle ook slordigâ, vond De Leeuw. âHet maakte me eigenlijk niet zoveel uit dat het af en toe uit de pas liep. Ik vond het leukâ, vulde Groothuizen aan.

Dan KaratyDe Leeuw en Groothuizen vonden het optreden voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Jurylid Dan Karaty dacht daar anders over. Hij vond het oordeel van zijn collegaâs âUnbelievableâ. De beslissende stem moest daardoor van Chantal Janzen komen. De twijfel was af te lezen in het gezicht van de presentatrice, maar uiteindelijk gaf ze het mannenkoor haar zegen. Daardoor nam het ongeloof bij Karaty alleen maar verder toe. âAls jury zijn we totaal onze geloofwaardigheid verlorenâ, zei hij.

Dat commentaar maakte het mannenkoor niet uit. Zij waren blij met de stemmen die ze kregen van De Leeuw, Groothuizen en Janzen. Drie keer âjaâ is immers genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

De volledige aflevering is hier terug te kijken. Mannenklank is na 30 minuten en 45 seconden aan de beurt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: uitzending RTL4