Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Glanerbrugs mannenkoor schittert in Holland €™s Got Talent

396301 hollands got talent

Het Glanerbrugger mannenkoor Mannenklank heeft indruk gemaakt in Holland s Got Talent. Het dertigkoppige koor veroverde met hun vertolking van de klassieker Opzij van Herman van Veen de harten van juryleden Paul de Leeuw, Angela Groothuizen en Chantal Janzen. Daardoor ging het door naar de volgende ronde.

Het dertig man tellende koor verscheen zaterdagavond in het RTL4-programma. Hun vertolking van Opzij leverde ludieke televisie op, waarbij de mannen half joggend over het podium liepen. Met hun optreden kregen de mannen de lachers op de hand. Het leek wel de Muppet Show , was het commentaar van jurylid Chantal Janzen.

Het optreden viel in de smaak bij haar collega s Paul de Leeuw en Angela Groothuizen. Het was grappig, leuk. Jullie uitstraling is fantastisch. Al was het bij tijd en wijle ook slordig , vond De Leeuw. Het maakte me eigenlijk niet zoveel uit dat het af en toe uit de pas liep. Ik vond het leuk , vulde Groothuizen aan.

Dan KaratyDe Leeuw en Groothuizen vonden het optreden voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Jurylid Dan Karaty dacht daar anders over. Hij vond het oordeel van zijn collega s Unbelievable . De beslissende stem moest daardoor van Chantal Janzen komen. De twijfel was af te lezen in het gezicht van de presentatrice, maar uiteindelijk gaf ze het mannenkoor haar zegen. Daardoor nam het ongeloof bij Karaty alleen maar verder toe. Als jury zijn we totaal onze geloofwaardigheid verloren , zei hij.

Dat commentaar maakte het mannenkoor niet uit. Zij waren blij met de stemmen die ze kregen van De Leeuw, Groothuizen en Janzen. Drie keer ja is immers genoeg om door te gaan naar de volgende ronde.

De volledige aflevering is hier terug te kijken. Mannenklank is na 30 minuten en 45 seconden aan de beurt.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: uitzending RTL4
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.