Enschede

Oud-wethouder wordt voorzitter van Van Heekpark in Enschede: 'Een muziekkoepel erbij zou mooi zijn'

Hij maakt er regelmatig met groot genoegen een wandelingetje met zijn echtgenote. Maar voormalig wethouder Hans van Agteren uit Enschede mag zich straks ook inhoudelijk gaan bezighouden met het G.J. van Heekpark. Hij is voorgedragen als nieuwe voorzitter van de Commissie van Beheer van het 103 jaar oude stadspark.

"Als wethouder (namens Burgerbelangen, red.) had ik de parken acht jaar lang onder mijn bestuurlijke verantwoordelijkheid", vertelt Van Agteren over zijn keuze om te solliciteren op de voorzittersfunctie. "Daarom weet ik hoe mooi de parken in Enschede zijn." Met zijn nieuwe vrijwilligersfunctie wil hij zijn bestuurlijke ervaring en netwerk gebruiken om het Van Heekpark verder te ontwikkelen.

Muziekkoepel is grote wens

In hoeverre het park nog opwaardering nodig heeft, is de vraag. Er is door de jaren heen voor miljoenen geïnvesteerd, onder meer voor het vervangen van bomen en het oplossen van wateroverlast. Er is echter nog genoeg ambitie, volgens Hans van Agteren. "Er zou meer aandacht voor cultuur mogen zijn", vindt hij.

Nu al gaat de route van de Enschede Marathon door het Van Heekpark. "Maar een muziekkoepel erbij zou ook heel mooi zijn", aldus Van Agteren. "Zodat mensen op het terras van theehuis Wattez kunnen genieten van een mooie muziekvoorstelling."

Vijf Enschedeërs doen beheer

Het G.J. van Heekpark is in 1918 officieel geopend. Het 11 hectare grote park is vernoemd naar de Enschedese textielfabrikant Gerrit Jan van Heek, die het aan het einde van zijn leven aan de bevolking van Enschede schonk. Sinds 1995 is het park een Rijksmonument.

In de statuten van het park is afgesproken dat een commissie van vijf Enschedeërs het beheer moet voeren. De huidige voorzitter, Martien Molenaar, stopt er mee. Voor de vacature moest een heuse sollicitatieprocedure worden opgesteld. Hans van Agteren was de enige sollicitant. De gemeenteraad moet formeel nog goedkeuring geven, maar dat is een formaliteit: de benoeming van Van Agteren is in de raadsvergadering van aankomende maandag een hamerstuk.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.