Enschede
Video

Na twee jaar éindelijk weer kermis in Enschede: openingsdag goed bezocht

Twee jaar lang geen draaimolens, suikerspinnen en boosters in Enschede. Vanwege corona konden kon er geen kermis worden gehouden. Maar nu is de Halloweenkermis weer neergestreken voor een week vol vertier in het Volkspark. De openingsdag werd zaterdag meteen goed bezocht.


De bezoekers zijn het erover eens: het is maar wat fijn dat de kermis weer terug is in de stad. Maar ook voor de kermisexploitanten is het een opluchting. Want Enschede heeft het dan twee jaar zonder kermis moeten doen, maar dat gold natuurlijk voor het hele land. Pas sinds een paar maanden kunnen kermisondernemers weer aan het werk.

Opgegroeid met de kermis

Het is moeilijk geweest, erkent de eigenaar van het munten schuifspel de pusher. "Je probeert wel andere dingen te ondernemen, maar dat wil je eigenlijk niet. Je wilt datgene doen dat je altijd doet. Ik ben hiermee opgegroeid. Al je geld zit in je bedrijf, dat wil je voortzetten."

Hij wordt blij van het aantal bezoekers dat zaterdag een uur na opening de weg naar het park al weet te vinden. "Die komen niet voor niets. Als ze het niet gemist hadden, kwamen ze nu niet in zulke grote getale." En daarom denkt hij dat het wel goed komt met de klandizie in Enschede deze week. "Daar ben ik als ondernemer heel blij mee."

Halloweenkermis2021 still video 2
De botsauto's zijn er ook weer bij © Still uit video
Halloweenkermis2021 still video 3
© Still uit video

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.