Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Opruimen explosieven bij vliegveld Twenthe duurt langer

398615 742214

Het opschonen van het met explosieven bezaaid terrein bij vliegveld Twenthe gaat langer duren dan verwacht. Burgemeester John Joosten van Dinkelland verwacht dat het terrein aan het eind van deze maand weer vrijgegeven kan worden.

De burgemeester meldde deze week tijdens de commissie Sociaal Domein & Bestuur dat de werkzaamheden een flinke vertraging hebben opgelopen. Reden is dat er diverse putten op het terrein zijn aangetroffen, waar tijdens en meteen na de Tweede Wereldoorlog veel explosieven in zijn gedumpt. Het opruimen daarvan kost meer tijd dan verwacht.

Gevaarlijk
In het gebied langs de Knollerveldweg en Sniedersveldweg tussen Hengelo en Oldenzaal, ter hoogte van Deurningen, duiken al heel lang explosieven uit de oorlog op. Toen er ook gevaarlijke exemplaren werden gevonden, sloot de gemeente Dinkelland het terrein via een noodverordening af en werd, samen met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD), een opschoningsactie begonnen. Joosten meldde eind vorig jaar dat er toen al duizenden kogels en vele honderden granaten en mortieren zijn gevonden en opgeruimd.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.