Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Acht uittips voor dit lenteachtig weekend in Enschede

398657 honden uitlaten

Het is weer weekend! We hebben weer een aantal leuke activiteiten in Enschede voor je op een rijtje gezet. Acht uittips voor dit mooie, lenteachtige weekend. Wij wensen je een heel prettig en zonnig weekend!

1. Liefdesworkshop
Gerdie Schiphorst houdt zaterdag een liefdesworkshop, waarin je op een kunstzinnige manier uiting kunt geven aan wat je lief hebt. Er wordt gewerkt met onder meer ecoline, water en gekleurde pennetjes. De workshop is van 10.00 uur tot 12.15 uur en van 13.30 uur tot 15.45 uur. De workshop kost 20 euro en wordt gehouden in Tekenatelier Gerdie Schiphorst aan de Borstelweg 29.

2. Doggy-Date bij Het VolbertProfiteer van het lekkere weer en ga er lekker op uit met je hond! Zaterdag is bij wijkboerderij t Volbert, aan de Magnoliastraat 5, de maandelijkse Doggy-Date. De loop start om 13.30 uur en je hoeft niet per se een hond te hebben om aan de wandeling mee te doen. Opgave is niet verplicht.

3. Wijnfestival BruutDit weekend wordt in de Grote Kerk in Enschede voor de eerste keer het wijnfestival BRUUT gehouden. Het festival biedt volgens de organisatie een ontspannen mix van wijn, muziek, gezelligheid en spijzen uit alle windstreken. Zaterdag van 15.00 uur tot 23.00 uur, zondag tot 21.00 uur. Tickets kosten 10 euro per stuk, hierbij zijn twee munten inbegrepen.

4. Luisterlezing Charles MingusCharles Mingus was eind jaren vijftig en begin jaren zestig een van de meest toonaangevende figuren in de jazz. Toch is zijn werk, 40 jaar na zijn dood, nog springlevend. Op zaterdag wordt in café de Pijpenla in de bibliotheek een lezing gehouden over Charles Mingus. De lezing wordt gehouden door Theo de Bruijn en begint om 13.30 uur. Toegang is gratis.

5. Casier & Dies Moes
Zondag is in theater De Kleine Willem de peuter- en kleutervoorstelling Moes te zien, een show vol fantasie, waarbij de grote bewegingen en de verrassende geluiden de peuters aanspreken. Iets oudere kinderen zullen vooral genieten van het verhaal. De voorstelling begint om 11.30 uur en er is ook een voorstelling om 14.00 uur. Kaarten kosten 7,50 euro per stuk.

6. Esthavida Ontmoet
Pianist Esthavida wil de harten van haar publiek raken. Haar spontane improvisaties zijn uniek en verrassend en kunnen vergeleken worden met een brug tussen hemel en aarde. Zondagmiddag om 16.00 uur staat ze in Het Vestzaktheater aan de Walstraat 35.

7. Tentoonstelling Rem van den BoschVanaf 20 februari is in Fotogalerie Objektief de tentoonstelling Work in progress: MALE. HAIR. -3 te zien. De tentoonstelling wordt zondag om 16.00 uur geopend. Rem van den Bosch heeft voor zijn foto's onderzoek gedaan naar mannelijk naakt anno 2018 en lichaamshaar bij vrouwen. Fotogalerie Objektief vind je aan de Walstraat in Enschede.

8. Muziek & Mystiek bij Zomiac
Zondag om 16.30 uur verzorgen Jan Pieter van der Giessen en Pieter Jansen van der Sligte Muziek & Mystiek bij Zomiac. De beide heren zullen het publiek kennis laten maken met de mystiek van de Perzische muziek. Het optreden is in de kapel aan de Dorpsstraat 44 in Lonneker. Toegang is gratis, wel is er na afloop een collecte.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.