Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Podcast: 'Willem Wilmink vond in Enschede erkenning €™

399104 download 3 4

Elsbeth Etty leefde vijf jaar lang intensief met het werk van Willem Wilmink, de dichter uit Enschede die de publiciste zo treffend portretteert in de biografie In de man zit nog een jongen. Ik ben hier in Enschede en Twente zo vaak geweest en heb met Wobke Wilmink en andere mensen zo veel gesproken, dat ik al die jaren met het werk van Wilmink heb geleefd.

Dat zegt Elsbeth Etty in de podcast Eindeloos Enschede, die deze keer gaat over de biografie van Willem Wilmink (1936-2003). In een gesprek van ruim een half uur vertelt Etty hoe zij in de jaren dat zij zich bezighield met de dichter gaandeweg affiniteit kreeg met het werk van Wilmink. Die affiniteit was er in het begin niet zozeer, die is in de loop der tijd echt ontstaan toen ik in het leven leven en werk van Willem dook.

Erkenning
Etty vertelt dat Wilmink na een jaren lang verblijf in Amsterdam uiteindelijk naar zijn geboortestad Enschede terugkeerde omdat hij hier de erkenning vond die hij altijd heeft gezocht. Hij werd en wordt in Enschede en Twente meer dan op andere plekken op handen gedragen. '

Textielstad
Dat beaamt Kees Schafrat van boekhandel Broekhuis in de podcast. Daarom ook zou iedere Enschedeër iets van Wilmink in huis moeten hebben , zegt Schafrat, die in Eindeloos Enschede Textielstad voordraagt. Dat is het gedicht waarvan Schafrat de tekst een paar jaar geleden metershoog op de zijgevel van zijn boekwinkel liet aanbrengen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Henk ter Harkel
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.