Enschede

Enschede stelt stoplichten opnieuw in: 'Van zes seconden groen naar twaalf seconden'

De gemeente Enschede heeft de stoplichten bij Aquadrome opnieuw ingesteld; de stoplichten blijven daar twee keer zo lang groen. Aanleiding is een klachtenregen van automobilisten over het singelgebied.

Enschede stelt stoplichten opnieuw in Van 6 seconden groen naar 12 seconden Foto News United Dennis Bakker
© Dennis Bakker / News United

Op het kruispunt J.J. van Deinselaan/Kuipersdijk krijgen automobilisten ongeacht de verkeersdrukte exact zes seconden de tijd om met groen licht de kruising over te komen. Daardoor kunnen telkens slechts twee of drie auto's oversteken of afslaan.

Nu twaalf seconden

De aanpassing zorgt er - als het goed is - voor dat het rustiger wordt op de Getfertsingel en Varviksingel. Nu duurt het twaalf seconden voor het licht weer op rood springt.

Vrijwel iedere singel in de stad loopt vol tijdens de spits: met name de kruisingen van de Zuiderval, Kuipersdijk, Wethouder Beversstraat en de Getfertsingel zijn druk.

Hornbach

De extra drukte wordt onder meer veroorzaakt door de werkzaamheden bij de Zuiderval, waar een nieuwe afslag naar de Hornbach komt. Een stukje verderop ligt ook de verbinding via de Zuiderval en de Haaksbergerstraat eruit.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.