Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Negen uittips voor uiterst zonnig weekend in Enschede

400478 606551

Het is weer weekend en dat betekent dat wij een aantal leuke activiteiten in Enschede voor je op een rijtje hebben gezet. Ditmaal negen uittips voor dit stralende weekend. Wij wensen je een heel prettig en zonnig weekend!

1. Zing Nederlands met me
Wil je Nederlands leren terwijl je liedjes aan het zingen bent? Dan ben je zaterdag in de bibliotheek aan het juiste adres. In de bieb kun je een uur lang Nederlandstalige popliedjes zingen met professionele musici, de Theaterobers. Op deze manier leer je op een creatieve en laagdrempelige manier de Nederlandse taal. Het begint om 13.00 uur, toegang is gratis.

2. Rocktopussy
Zaterdagavond om 21.00 uur komt Rocktopussy rocken bij Crossroads in Enschede. Met de klassieke bezetting van drums, bas, gitaar en vocalen trekt deze vriendengroep al jaren met een vaste crew door het land. De muzikale roots in de jaren zeventig. Kom rocken in het bluescafé van Enschede, de toegang is gratis.

3. Ooostblok, Roots Creation & Roots Rising
Zaterdagavond wordt Metropool Enschede omgetoverd tot een zomerfestival. Liefst 30 muzikanten zullen het podium van Metropool betreden om er een spetterend zomers minifestival van te maken. Trek je zwembroek en je slippers, neem je badeendje mee en maak je klaar voor een festijn vol zon en dampende polka. Het festival begint om 19.30 uur en duurt tot 03.00 uur, kaarten zijn verkrijgbaar voor 17,50 euro.

4. Kees van Hondt Feesttoer
Zaterdag is Kees van Hondt in Muziekcafé Enschede (bij Metropool) te vinden met zijn unieke tracklist van feestnummers van de onderste plank. Pas als je het gehoord hebt, geloof je het. Een avond vol hoogstaande flauwekul voor de intelligente onbenul. Deze muzikale avond begint pas om 00.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar voor 7,50 euro.

5. Nutella Pannenkoekentruck
Goed nieuws voor wie dol is op Nutella én op pannenkoeken! Zondag kun je vanaf 12.00 uur terecht op het Van Heekplein bij een pannenkoekentruck om heerlijke (gratis) pannenkoeken te proeven, met een laagje Nutella.

6. Activiteitenmiddag Houtzwammen
Zondagmiddag kun je van alles leren over zwammen. Bijvoorbeeld de zwavelzwam, de eikenvuurzwam en de vermiljoenhoutzwam. Wat hebben deze zwammen gemeen en hoe zien ze er uit? De activiteit begint om 12.00 uur bij Bezoekerscentrum het Koetshuis aan de Weerseloseweg 259. De toegang is gratis.

7. Wandeling rondom de Synagoge
Zondag is er een wandeling rondom de synagoge. Onder leiding van een gids wandel je van 12:00 tot ongeveer 13:15 uur door de wijk. Zowel van de Joodse als de algemene geschiedenis van de stad zijn er sporen te vinden in de wijk. Meelopen kost 4 euro per persoon (incl. koffie/thee na afloop). De wandeling begint en eindigt in de synagoge aan de Prinsestraat 14. Aanmelden is niet nodig.

8. Verhalenpodcast: Sta op en vertel
Zondagmiddag worden bij Het Bolwerk waargebeurde verhalen van Overijsselaars verteld. Het thema is deze keer: toeval bestaat niet. De verhalen worden maandelijks opgenomen tijdens vertelmiddagen waarbij een klein publiek aanwezig is. De Verhalenpodcast begint om 15.00 uur en de toegang is gratis.

9. Crazy Sunday - Bluespam
Deze laatste zondag van de maand is Bluespam in het Mystiek Theater aanwezig. Deze band bestaat uit vier heren. De heren zijn ervaren muzikanten, ze weten hoe ze met een mix van blues, rock, funk en soul het dak eraf kunnen spelen. Zondag om 16.00 kun je erbij zijn. Entree is 7,50 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, archieffoto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.