Oefennederlaag voor matig FC Twente tegen Cercle Brugge

FC Twente heeft donderdagmiddag met 0-1 verloren van Cercle Brugge in een besloten oefenwedstrijd. De nederlaag was verdiend; de beste kansen waren voor de bezoekers.

FC Twente trad aan zonder internationals Zerrouki, Sadilek en Limnios. Maar ook Lars Unnerstall en Ricky van Wolfswinkel ontbraken. Die laatste was niet helemaal fit. Giovanni Troupée had nog last van de blessure die hem de afgelopen weken al aan de kant hield. Daardoor waren er basisplaatsen voor Jeffrey de Lange, Denilho Cleonise, Julio Pleguezuelo en Jesse Bosch. Luka Ilic en Jayden Oosterwolde mochten weer eens aan de start verschijnen.

Grote kansen

Het werd een matige middag voor FC Twente. Cercle was duidelijk de betere ploeg en kreeg al in de eerste helft een aantal grote kansen om de score te openen. Twee keer zag de Belgische nummer zeventien de bal op de lat belanden.

Na rust wisten de bezoekers wel te scoren. Na ruim een uur spelen zorgde Raux-Yao voor de verdiende voorsprong. FC Twente wist daar weinig tegenover te zetten. De wedstrijd eindigde dan ook in 0-1.

Sollicitatiegesprekken

Ron Jans kon afloop niet anders concluderen dan dat de nederlaag verdiend was en vond zijn ploeg vooral voetballend tegenvallen. "Cercle had meer recht op de overwinning. Zij hadden meer die passie om deze wedstrijd te spelen dan wij." Ook had de trainer meer verwacht van de spelers die in de competitie weinig speeltijd hebben gekregen. "Je hoopt dat een aantal jongens op de deur kloppen, solliciteren. En dat is er vanmiddag niet uitgekomen. De sollicitatiegesprekken waren vandaag niet positief."