Hengelo
Cultuur

Erepenning Hengelo voor volhardende Oyfo-directeur Lous Kerkhof

Lous Kerkhof is vanmiddag bij de officiele opening van Oyfo onderscheiden met de Erepenning van de gemeente Hengelo. De directeur-bestuurder van de culturele instelling kreeg de penning uitgereikt door burgemeester Sander Schelberg in het bijzijn van de Commissaris van de Koning Andries Heidema. Eerder die ochtend waren twee andere Oyfo-werknemers, Sophie Reef en Jos Visser, al verrast met het gemeentelijke stadscompliment De Nijverbij.

Lous Kerkhof Ernst Bergboer
'Lous Kerkhof heeft zich hard gemaakt voor één organisatie, die klaar is voor de toekomst.' © Ernst Bergboer / 1Twente

Van CREA, muziekschool en HEIM tot Oyfo

Lous Kerkhof (44) is na een korte periode in het notariaat in 2004 als administratief medewerkster aan de slag gegaan bij CREA. Door uitval van de toenmalige directeur is ze in 2005 samen met een collega aangesteld als interim-directeur. Drie jaar later werd ze directeur. In 2015 is CREA gefuseerd met Techniekmuseum HEIM. In 2017 is aan deze fusie Muziekschool Hengelo toegevoegd.

'DNA van de stad'

De jury prijst Kerkhof, door wiens visie en tomeloze energie, de fusie niet is gebleven bij het simpel samenvoegen van drie instellingen: 'Ze heeft zich hard gemaakt voor één organisatie, die klaar is voor de toekomst. Voor één plek waar alle vormen van cultuureducatie samenkomen en met een museum dat aansluit bij het DNA van de stad. Ondanks vele tegenslagen, heeft Kerkhof met haar enthousiasme en geloof in de visie een bruisende culturele ontmoetingsplek met techniek, erfgoed, muziek, dans, theater en beeldende kunst gerealiseerd. Daarmee heeft ze Hengelo zowel regionaal als nationaal op de kaart gezet.'

Sophie Reef en Jos Visser kregen eerder deze ochtend uit handen van wethouder Bas van Wakeren het stadscompliment de Nijverbij.

Visser kerkhof reef FOTO GEMEENTE HENGELO
Jos Visser, Lous Kerkhof en Sophie Reef met hun onderscheidingen. © Gemeente Hengelo

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.