Enschede
Cultuur

'Bonnie & Clyde' die in Enschede man neerschoten zijn inspiratie voor nieuwe serie

Ze waren op rooftocht door Nederland, schoten een man neer op een camping in Enschede en werden uiteindelijk opgepakt in Duitsland. Gangsterduo Merve B. uit Enschede en haar partner in crime Marco van der P. werden uiteindelijk veroordeeld tot 12 en 16 jaar cel. Nu, zeven jaar na hun daden, komt Videoland met de serie Bonnie & Clyde, geïnspireerd door dit Nederlandse gangsterduo.

Download 12
© Videoland

Dilan Yurdakul (30), bekend geworden door 'Goede Tijden, Slechte Tijden', heeft de hoofdrol te pakken in de serie. Haar tegenspeler is Yannick Jozefzoon. Dilan heeft de verhaallijn van de serie zelf bedacht.

icon_main_info_white_glyph

Klopjacht

Afpersing, bedreiging, diefstal met geweld, poging tot doodslag en poging tot moord; het is het rijtje misdaden waarvan gangsterduo Merve B. en Marco van der P, alias Bonnie & Clyde, werd verdacht. In februari 2014 trokken de twee samen door Nederland en lieten een spoor van geweld en vernieling achter in Enschede, Meppel, Echten en Lage Mierde. In Enschede schoten ze op een camping een gast neer en mishandelden een andere gast. Daarna gingen ze ervandoor, gijzelden in het buitengebied van Enschede urenlang grootouders en hun twee kleinkinderen, mishandelden de grootmoeder en ontvoerden de vader. Hij werd later in Duitsland uit de auto gezet. Het duo vluchtte vervolgens verder Duitsland in. De klopjacht eindigde in het Duitse Schwerte waar ze konden worden gearresteerd.

Zware misdrijven

In de serie zit Esra Kaplan (Dilan Yurdakul) in de gevangenis. Ze heeft nog een paar maanden detentie te gaan, maar besluit na een dramatisch verlofbezoek aan haar Turkse familie niet terug te keren naar de gevangenis. In plaats daarvan slaat ze samen met haar vriend, de getraumatiseerde Greg Driessen (Yannick Jozefzoon), op de vlucht.

Voor het eerst in hun levens voelen Esra en Greg zich vrij van alles en iedereen. Om die levensstijl te onderhouden, begaan ze steeds zwaardere delicten en komen ze al snel als de ‘Bonnie en Clyde van de Lage Landen’ bekend te staan. De serie werkt uiteindelijk toe naar de vraag of het de twee lukt om uit de handen van de autoriteiten te blijven.

Bonnie & Clyde is vanaf donderdag 4 november in zijn geheel te zien bij Videoland.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.