Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Rob (28) eigenaar Club Recklezz: €˜Ik was die gek die het aandurfde €™

402765 Schermafbeelding 2019 03 05 om 203505

Frans Bauer, heavy metal en een lachgasballon? Goede combinatie, vindt Rob de Vries (28). Hij opende zijn ondergrondse Club Recklezz in hartje Enschede.

De eigenaar van Club Recklezz aan de Stadsgravenstraat kleurt graag buiten de lijntjes. In 2016 organiseerde hij een hardstylefeest in de Grote Kerk in Enschede. Ik was die gek die het aandurfde. Daar kent iedereen me van , zegt hij aan de bar van zijn club.

Hij zit al jaren in de evenementenwereld: als organisator van feesten, maar ook als dj. Onder de naam Backstage Warriors draait hij hardstyle- en freestylemuziek. Eens per maand staat de de Enschedeër achter de draaitafels bij Vios in Hengelo. Zijn missie: bringing the backstage madness on stage .

Inspiratie

Op diezelfde locatie, het heette destijds weliswaar nog New-York, draaide zijn broer Thijs jaren geleden als DJ Recklezz. Voor Rob is zijn broer zijn grote inspiratie. Niet voor niets vernoemde hij zijn club in de binnenstad naar zijn artiestennaam.

De Vries vertikt het tijd te besteden aan werk dat hem geen plezier oplevert. Hij besloot zich volledig te richten op hetgeen dat hem energie geeft, nadat hij op 19-jarige leeftijd een hersenbloeding kreeg door een stompzinnig ongeluk na festival Fantasy Island. De Vries herstelde volledig, maar heeft nog altijd migraineaanvallen.

Goud
Met Club Recklezz heeft hij goud in handen , stelt De Vries. Waarom? Als je hier beneden komt, ben je even weg van de werkelijkheid. De club aan de Stadsgravenstraat - links naast Café Het Bolwerk - is sinds acht maanden vier keer per week geopend. Voor Club Recklezz was uitgaansgelegenheid N8kelder er gevestigd. In de ondergrondse club - de ruimte is bereikbaar via een trap - kunnen driehonderd mensen losgaan.

Voor de deur staat Ome Freddy , zoals Rob de bekende Enschedese beveiliger Freddy Borrel noemt. Goede beveiliging is broodnodig omdat geweld en overmatig alcohol- en drugsgebruik nog altijd een probleem vormen tijdens het nachtleven in de binnenstad, vertelt De Vries.

Lachgashok
Hij denkt er met zijn lachgashok een oplossing voor te hebben. Feestgangers kunnen lachgas inhaleren middels een ballon, met als gevolg een soort partykick . De Vries denkt dat het gebruik van lachgas zorgt voor een vermindering van het alcohol- en drugsgebruik, met als gevolg een afname van uitgaansgeweld en agressie.

Hoewel het uitgaansleven in Enschede pas rond half twee s nachts op gang komt, gaat Club Recklezz geen minuut later dan elf uur open. Mensen willen wel vroeger uitgaan, maar dan moet de horeca wel meewerken.

Studenten
Op woensdag en donderdag dompelen vooral studenten zich onder in het uitgaansleven, merkt Rob. Op vrijdag is zijn club gereserveerd voor evenementen en partijen en zaterdag is voor Enschede . Dan bepaalt het publiek. De dj s stemmen de muziek af op de mood van de mensen. Het kan best zijn dat je de ene avond Frans Bauer hoort en de andere keer Bizzey of heavy metal. Sommige mensen kijken er gek van op, maar een doelgroep, nee, die heb ik niet.

Rob de Vries organiseert ook feestjes voor jongeren vanaf 16 jaar en introduceert binnenkort Recklezz Sunday . Op zondag is er niets in Enschede, waardoor het uitgaanspubliek naar Bruins in Saasveld gaat. We moeten de mensen juist hier houden.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Annina Romita
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.