Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Overval op bejaarde man (78) in Enschede in Opsporing Verzocht

402774 Schermafbeelding 2019 03 05 om 220440

Het programma Opsporing Verzocht heeft dinsdagavond aandacht besteed aan de overval op een bejaarde man in Enschede. Een nog onbekende man wist op 14 december 2018 de woning van de 78-jarige Enschedeër, aan de Gronausestraat, binnen te komen. Je bent dat vrije gevoel kwijt. Alleen maar door zo n gek .

De overvaller kwam rond 16.30 uur de woning binnen en bedreigde de bewoner met een mes. Het slachtoffer werd het toilet in geduwd en liep hierdoor een paar gekneusde ribben op. De bewoner wist het toilet op slot te draaien en belde de politie. Ondertussen liep de overvaller nog door het huis. Hij kwam zo met het mes naar voren .

Het slachtoffer kon uiteindelijk door de hulpverleners worden bevrijd en kreeg medische hulp. Hij is na de overval opgenomen in een verzorgingshuis waar hij nog altijd wordt verpleegd. Je bent dat vrije gevoel kwijt. Alleen maar door zo'n gek", laat het slachtoffer weten in de uitzending.

Rode polo
Rond het tijdstip van de overval is een rode Volkswagen Polo gezien in de buurt. De auto viel op door de ronde achterlichten. De auto was voorzien van een Nederlandse kentekenplaats. Volgens getuigen is deze auto ook eerder die week al gezien in de buurt. De politie vermoedt dat de overvaller in deze auto heeft gereden.

Signalement van de dader

Het slachtoffer en oplettende buurtbewoners wisten een signalement van de dader te geven. Het gaat om een blanke man van vermoedelijk tussen 20 en 25 jaar oud. Hij is minimaal 1.80 meter lang. Hij had die dag gemillimeterd blond haar. De dader sprak gebrekkig Duits. Het vermoeden bestaat dat Duits niet zijn moedertaal is. De politie denkt dat de man Nederlands spreekt, maar met zijn Duits het slachtoffer op het verkeerde been te zetten.

De overvaller droeg een witte sjaal voor zijn gezicht, een grijze capuchon over het hoofd en had een zwarte jas aan. Het mes waarmee hij dreigde was vermoedelijk een soort knipmes als op de foto.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Opsporing Verzocht
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.