Enschede

Enschedese zussen Fabiënne en Valerie krijgen toch huurtoeslag en mogen in hun huis blijven

Fabiënne (20) en Valerie Valk (18) mogen in hun woning blijven, dat meldt RTV Oost. Ze krijgen alsnog huurtoeslag en dat is voor de woningbouwvereniging reden om ze niet hun huis uit te zetten. De Enschedese zussen kwamen in het nieuws toen bekend werd dat ze hun woning zouden moeten verlaten, na het overlijden van hun moeder.

De zusjes Valk Foto RTV Oost
© RTV Oost

De moeder van de zusjes Valk overleed in december vorig jaar. Sindsdien wonen de zusjes samen in het huis. Landelijke regels bepalen dat kinderen van wie de vader of moeder overlijdt en hoofdhuurder is, het huis binnen twee maanden moeten verlaten.

De reactie van de meisjes, eind augustus, toen ze hoorden dat ze het huis moesten verlaten:

De situatie van de zussen kwam vorige maand landelijk in het nieuws nadat het pand van Ons Huis werd beklad en voertuigen van de vereniging in brand waren gestoken.

Huurtoeslag

De afgelopen weken hebben woningcorporatie Ons Huis en de zusjes met elkaar om tafel gezeten om tot een oplossing te komen. De uitkomst van die gesprekken is dat de zussen alsnog in het huis kunnen blijven wonen, omdat ze toch huurtoeslag krijgen, in tegenstelling tot eerdere berichten.

Banner samenwerking 1Twente en RTV OostHeb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.