Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Puur drinkwater door het toilet? Zonde, volgens Enschedeër

406051 Still video drinkwater

Jeroen van Ingen vindt het zonde dat drinkwater gewoonlijk door het toilet spoelt. Hij bedacht een slimme oplossing voor drinkwaterverspilling.

De Enschedeër ging thuis aan de slag met een originele constructie. Het regenwater dat op zijn platte dak valt, loopt door een regenpijp zijn kelder in. In de kelder staan twee regentonnen die het water opvangen. De regentonnen in de kelder van Van Ingen zijn bevestigd aan een pomp, die ervoor zorgt dat het water via een leiding naar zijn toilet stroomt. Er valt genoeg regen in Nederland. Waarom zou je dat niet gebruiken voor je toilet?

Materiaal
De Enschedeër installeerde het systeem zelf. De kosten bleven om die reden laag. Het heeft ongeveer 250 euro aan materiaal gekost. Van Ingen schat dat zijn oplossing ongeveer tien liter drinkwater per spoelbeurt bespaart. De terugverdientijd is misschien wel lang, maar het voelt goed om drinkwater te besparen.

Oplossing
Heeft u ook een slimme, creatieve of originele oplossing voor waterverspilling of wateroverlast? Laat het de redactie van 1Twente weten. Uw verhaal delen kan per e-mail, naar [email protected].

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Still uit video
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.