Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Rockband Bökkers trekt fans uit heel het land naar Enschede

406564 Schermafbeelding 2019 03 24 om 093906

Wie houdt van een stevig potje rockmuziek én een stevig potje bier, was zaterdag aan het goede adres bij de Grolsch brouwerij, net buiten Enschede.

De Sallandse dialectrockers van Bökkers toverden de brouwerij voor één dag om tot een echt poppodium, voor de presentatie van hun allernieuwste album. En daar kwamen rockers uit heel Nederland voor naar het oosten.

500 fans voor twee shows
De band geeft in de middag twee optredens: één akoestisch en de ander volledig versterkt. En vanavond doen we dat nog een keer , legt zanger en gitarist Hendrik Jan Bökkers uit. In totaal komt er bijna 500 man langs vandaag.

Het nieuwe album heet toepasselijk Leaven in de Brouweri-je . Een videoclip werd al opgenomen bij Grolsch: Ja, we hebben wel wat met dit bier. Ons hele leven al , lacht Hendrik Jan. Gitarist Erik Neimeijer: Het is vandaag een beetje een reünie. De fans hebben ons de hele winter moeten missen natuurlijk.

Fans uit Zuid-Holland

In de zaal zijn Linda en Kees ( Ik heet eigenlijk Youri, maar iedereen noemt me Kees ) door hun shirts meteen te herkennen als grote Bökkers-fans. Uit het oosten komen ze niet: Roelofarendsveen. We moesten twee uur rijden, maar dat hebben we er voor over. Roelofarendsveen, Zuid-Holland? Daar verstaan ze toch niks van het Nedersaksisch van Bökkers? Dat valt wel mee , is Linda resoluut. Maar toen we net in de rij tussen mensen hier uit de buurt stonden, moest ik wel even goed luisteren wat er gezegd werd.

Het licht in de zaal - die deze middag meer weg heeft van poppodium Metropool - gaat uit en de fans verdringen zich voor het podium. Het doek valt, de gitaren van Bökkers knallen door de speakers, met Hendrik Jan en Erik voorop. De volle brouwerij geniet, proost en zingt uit volle borst mee. En het barpersoneel: dat draait deze zaterdag overuren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Frans Nikkels
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.