Twente
Enschede

Beste Buur Bokaal is dit jaar voor Enschedeër Hein Talman

De Beste Buur Bokaal ging dit jaar naar Hein Talman uit Enschede. Burgemeester Onno van Veldhuizen reikte hem zaterdag de prijs uit. Uit de tientallen nominaties koos de jury Talman uit vanwege zijn behulpzaamheid en sociaal gedrag. “Hij draagt een steentje bij aan de sfeer in de buurt”, zei de jury over de Enschedeër. De beste buurman kreeg ook een waardebon die hij mag gebruiken om de verbinding tussen mensen in zijn buurt te stimuleren.

Beste Buur Bokaal

Losser en Haaksbergen

De jury bestond uit vertegenwoordigers van de gemeente, huurdersorganisatie en en woningcorporaties De Woonplaats, Domijn en Ons Huis. In Losser was de prijs voor Eddy Smith en in Haaksbergen werd Leon Klaczynski tot Beste Buur verkozen.

Veertien corporaties

De uitreiking van de Beste Buur Bokaal gebeurt door welzijns- en woningcorporaties, huurdersorganisaties en gemeenten. Dit jaar deden veertien woningcorporaties mee. Er werden via de website www.bestebuurbokaal.nl in totaal zestig mensen voorgedragen.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.