Verkeer
Stuur appje
Zoek

Dorothée Loorbach annuleert première ‘Ongescript’ om coronapas

ONGESCRIPT BEWERKING DEF Annabel Jeuring 2021 09 23 131835 vfer
Dorothée Loorbach (links) en Johanneke ter Stege
Beeld: Annabel Jeuring

‘Ongescript’, de theatervoorstelling van Dorothée Loorbach en Johanneke ter Stege, gaat vooralsnog niet in première. “Toegang op basis van een coronapas past niet bij de kernwaarden van het stuk en die van mijzelf”, zegt Loorbach.

De voorstelling met liedjes, gedichten en dialoog met het publiek, zonder script, is een productie van de Enschedese Loorbach en Deventer’ kleinkunstenares Ter Stege en werd in samenwerking met Concordia op de planken gebracht.

Coronapas wringt

Voor de zomervakantie waren er vier try-outs. De première zou op 21 oktober plaatsvinden in de theaterzaal aan de Oude Markt. ‘Openen opent’, staat er in de aankondiging voor die première. En precies daar wringt de coronapas-schoen.

Première eventueel later alsnog

Loorbach: “De voorstelling is open, alles draait daar om. Wij, het publiek. Iedereen is welkom, neem je opa en oma mee, je hond, neem plaats op het podium, wat dan ook.” De check aan de deur betekent een selectie en een eind aan dat idee van openheid voor wie maar wil. Dat druist zo in tegen wat Loorbach met de voorstelling beoogde, dat ze besloot de première en het vervolg te annuleren.

“Dat is in goed overleg met Concordia gegaan”, zegt Loorbach. “Mocht het op een later tijdstip toch weer kunnen, dan doen we de première alsnog bij Concordia.” Tegelijkertijd: als zich kansen voordoen om ondertussen toch iets met ‘Ongescript’ te kunnen doen, dan zal Loorbach dat niet laten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.