Hengelo

Tiende vrijwilligersfeest Hengelo pakt dit jaar uit met speciale jubileumprijs

Hengelose organisaties kunnen hun vrijwilligers weer nomineren voor een vrijwilligersprijs. Die worden op 30 november uitgereikt tijdens de tiende editie van het Hengelose vrijwilligersfeest.

Het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo organiseert ieder jaar een groot vrijwilligersfeest voor Hengelose vrijwilligers als teken van waardering én als dank voor hun inzet. Vast onderdeel is de uitreiking van de vrijwilligersprijzen. Vorig jaar moest het feest vanwege de coronacrisis worden afgeblazen en werden de awards op een alternatieve manier uitgereikt.

"De tiende editie van het event wordt dit jaar op 30 november gehouden, dus reden om dit jaar groter uit te pakken," zegt coördinator Meryam Sumer van het Servicepunt Vrijwilligerswerk Hengelo. “We hebben een speciale jubileumprijs van 500 euro en het programma is uitgebreider dan voorgaande jaren.”

icon_main_quote_red_glyph

"Een vrijwilligersprijs doet je wel iets, het maakt je aan de ene kant trots."

Tom van Hoogmoed, vrijwilliger Muziekvereniging Armonia

Tom van Hoogmoed is al tientallen jaren vrijwilliger bij muziekvereniging Armonia, een grote vereniging met meer dan 200 leden. Hij steekt wekelijks zo’n zes tot acht uur in de vereniging. Zo begeleidt hij de vele jeugdleden die de vereniging rijk is.

Tom treedt zelf liever niet zo op de voorgrond, maar stond vorig jaar even in de schijnwerper toen hij werd verrast met een vrijwilligersaward. Hij vindt het desgevraagd belangrijk dat vrijwilligers waardering krijgen, maar die waardering haalt hij zelf voornamelijk uit het vrijwilligerswerk dat hij doet en de waardering die hij van de leden krijgt.

“Een vrijwilligersprijs doet je wel iets, het maakt je aan de ene kant trots. Er zit prijzengeld aan, maar daar doe je het niet voor. Het is wel mooi dat je weer iets terug kan doen voor de vereniging.”

IMG 6948 award1 klein
Hengelo zet al tien jaar vrijwilligers in het zonnetje. Vrijwilligers kunnen iedere jaar genomineerd worden voor een vrijwilligeraward. © 1Twente

Het Hengelose vrijwilligersfeest heeft de afgelopen jaren écht een naam opgebouwd. De gratis kaarten voor het event, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de gemeente Hengelo en vele sponsoren, zijn binnen een aantal dagen allemaal weg zodra de kaarten gereserveerd kunnen worden. Zo’n 500 tot 600 Hengelose vrijwilligers beleven vervolgens een mooie avond met een hapje, een drankje en entertainment.

icon_main_info_white_glyph

Nomineer een vrijwilliger

Ook een vrijwilliger van je club of vereniging in het zonnetje zetten? Nomineren voor de awards van 2021 kan vanaf nu via de website: servicepuntvrijwilligerswerkhengelo.nl. De uitreiking is op 30 november tijdens het Vrijwilligersfeest.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.