Hengeloos Peil

'Het waterorgel voegt iets unieks toe aan het park’

De in 2018 gesloten school Bataafse Kamp wordt omgetoverd tot de mooiste woonlocatie van Twente, dat vindt projectontwikkelaar Hans Kloosterman: "Het gebouw moet nog ontwikkeld worden, maar de realisatie komt steeds dichterbij. In het voorjaar van 2022 willen we gaan bouwen."

Kloosterman: "De Bataafse Kamp is een markant gebouw voor Hengelo en ook op een entree-locatie. Als je vanaf Enschede naar de Hengelose binnenstad rijdt dan is dit toch echt wel één van de blikvangers." Volgens de projectontwikkelaar ligt de school op een unieke locatie waarbij je dichtbij de binnenstad woont en toch een park voor de deur hebt. Er is veel zonlicht en ook de oude, hoge plafonds maken het bijzonder. Belangstellenden kunnen zich nog tot 3 oktober aanmelden voor een woning.

Bijzondere elementen

Een deel van het vernieuwde park voor de Bataafse Kamp is al opengesteld voor publiek. Het gerenoveerde park heeft een aantal bijzondere elementen. Zo is er een wadi om de waterafvoer te regelen bij zware regenbuien en is er een bloemenveld geplaatst aan de kant van de Enschedesestraat. De rest van het park wordt straks nog gebruikt als bouwterrein en wordt later onder handen genomen.

Waterorgel

In de vijver van het park komt het waterorgel dat voorheen in de vijver van het FBK-stadion gedraaid heeft. Het compleet verroeste waterorgel wordt de komende maanden hersteld, zodat in Hengelo weer genoten kan worden van een mooie show met water, muziek en lichtjes. Benno Goosen, voorzitter van Stichting Waterorgel Hengelo, vertelt: "Zodra de frames klaar zijn dan kunnen we verder. De financiën zijn praktisch rond en we krijgen alle medewerking. De mensen zien ook wel dat er iets unieks gaat gebeuren. Wij streven ernaar dat op koningsdag de eerste waterorgelshow plaatsvindt."


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via info@1twente.nl of bel redactie Enschede (053) 432 75 27 of redactie Hengelo (074) 256 6699.