Enschede

VIDEO | Festival Onder de Radar komt met opera op vliegbasis Enschede

Festival Onder de Radar heeft vrijdag de line-up bekend gemaakt van de tweede editie van het technofestival op de vliegbasis Twente. En daar werd flink voor uitgepakt. De namen van de acts die naar Enschede komen werden via Facebook gepresenteerd in een video met zangeres Diet Gerritsen, die een opera-ode aan techno bracht.

409195 870644 1
Tijdens de presentatie zingt de van regiosoap âJonge Leu en Oale Groondâ bekende zangeres op de voormalige vliegbasis nummers van de grootse acts in het technogenre. Het muzikale tafereel was vrijdag live te bekijken op Facebook.

Vier area'sNa de video zijn de namen die organisator Basic Grooves op zaterdag 27 juli naar Enschede haalt bekendgemaakt. Op de tweede editie van het technofestival zijn op vier area's acts te zien.

Het hoofdgebied is op de landingsbaan van de vliegbasis. Daar treden onder andere FJAAK, Rødhåd en Speedy J op. De meer industriële techno van ROD, Paula Temple en Stranger zal te horen zijn op podium De Reactie in de F-16 shelter op het vliegveld.

Mano le Tough, I-F en Elias Mazian zijn de grote namen in de nieuwe area op het dak van een bunker, met de naam Basic Grooves. Lokale helden als Joep & Remma, Marco ÃakiÄ en organisator Bas Amro teden op in de oude kazerne op het terrein, de Doofpot area in de oude kazerne.

Kaartverkoop
Op de eerste editie van Onder de Radar kwamen vorig jaar duizenden bezoekers af. De verkoop van kaarten voor het festival is donderdagavond begonnen via WhatsApp: de loyalty-verkoop. De eerste 1500 tickets raakten toen al uitverkocht. Reguliere tickets voor onder de Radar gaan vanaf 10 april over de toonbank.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Robin Hilderink

Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.