Hengelo
Cultuur

Aftrap Cultuurpodium Hengelo met Guusje Beverdam, Janina Stopperka en Thijs Segers

Na een jaar in de pauzestand te hebben gestaan begint Cultuurpodium Hengelo op zondag 26 september weer aan een nieuw seizoen in Schouwburg Hengelo. De maandelijkse middagen vinden plaats in de Wolvecampfoyer. Hier is dit keer onder meer Guusje Beverdam te gast, de Hengelose die bekend is geworden met haar felkleurige keramische beelden. Haar onlangs verschenen boek ‘Ironie en illusie’ geeft in woord en beeld een overzicht van haar enorme oeuvre.

Guusje Beverdam
Guusje Beverdam © Guusje Beverdam neemt deel aan de expositie ‘Onder de aandacht’, die tot en met 3 oktober te zien is in het oude V&D-pand aan de Brink.

Muzikale intermezzo's

Het programma begint om 15.00 uur en is een mix van muziek, boeken en beeldende kunst. Zangeres en zangdocent Janina Stopperka verzorgt deze eerste editie de muzikale intermezzo’s. Zij brengt liederen van Brecht en eigen liedjes en begeleidt zichzelf daarbij op de piano. Oud-docente en voormalig rijksambtenaar Ineke Hoffschulte debuteerde onlangs met de verhalenbundel 'Vergeten Passages'. Ze draagt hier uit voor.

'Onder de aandacht'

Guusje Beverdam, Thijs Segers en Jannemiek Tukker nemen deel aan de expositie ‘Onder de aandacht’, die tot en met 3 oktober te zien is in het oude V&D-pand aan de Brink. Op deze expositie, georganiseerd door de werkgroep KunstNonStop Hengelo in samenwerking met stichting HeartPool, is werk te zien van ruim 90 Hengelose kunstenaars. Zij zullen hier die zondag over vertellen.

Cultuurpodium Hengelo

Cultuurpodium Hengelo wordt van september tot en met april maandelijks georganiseerd door de stichting Hengelo Leest en Schouwburg Hengelo. Het programma duurt van 15.00 tot 17.00 uur. Toegang is gratis. Vanwege de coronamaatregelen dienen bezoekers wel te reserveren. Ook is een coronatoegangsbewijs noodzakelijk en dienen bezoekers zich te legitimeren.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.