Enschede
Video

De Enschedese Fietsvierdaagse: Eindelijk het mag weer

Breeduit lachend ontvangt Rik Ottink vanmorgen de deelnemers van de Enschedese Fietsvierdaagse op het Broekheurnerplein. Het is immers alweer twee jaar geleden dat hij de trouwe groep voornamelijk oudere fietsers op pad stuurde in de groene omgeving van Enschede. Voor Eibergenaar Hans Bosvelt is dit zijn eerste Enschedese vierdaagse. “Ik heb het fietsen net ontdekt.”

46e editie

Al heel vroeg in de morgen gingen de eerste van de ongeveer 500 deelnemers van de 46e Enschedese fietsvierdaagse op pad. Dit keer aan het eind van de zomer, omdat eerder gewoon niet kon. “Maar volgend jaar gaan we weer naar juli en wordt de startlocatie de Oude Markt”, zegt organisator Rik Ottink van Livio. Het is hem weer gelukt om met talloze vrijwilligers de routes door Twente uit te zetten, zijn gasten te ontvangen en op weg te helpen.

Achterhoeker Bosvelt fietst de route alleen. “Ik neem alle tijd. Ik wilde naar buiten en ben dus gaan fietsen. Bevalt me goed. Ik heb aan verschillende fietsvierdaagse meegedaan.”

Aanmelding

De meeste fietsers gebruiken hun e-bike om de 30, 50 of 70 kilometer onder zich weg te trappen. Liefhebbers kunnen zich elke dag tot en met vrijdag nog aanmelden bij Livio, locatie Broekheurnerstede aan het Broekheurnerplein 2. Vertrekken kan tussen 8.00 en 12.00 uur.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.