Hengelo
Politiek

Vrees omwonenden bewaarheid: fietsenstalling komt pal voor wooncomplex

De bewoners van wooncomplex De Wetering in Hengelo waren er al bang voor: de fietsenstalling die op het De Wetplein staat ingetekend komt echt op die plek. Daar valt niets meer aan te veranderen. Wél mogen de omwonenden meepraten over het ontwerp.

Wetplein fietsenstalling
Hier moet de fietsenstalling komen. Geheel rechts appartementencomplex De Wetering. © Gemeente Hengelo

Schittering en lawaai

De bewoners van het appartementencomplex van Twinta trokken vorige maand aan de bel bij de politiek; ze vreesden de schittering van de zonnepanelen op het dak van de stalling in hun woonkamers en zijn bang voor de nachtelijke overlast van huiswaarts kerende cafébezoekers.

Het De Wetplein gaat op de schop. De aangrenzende Lambertuspassage wordt gesloopt om ruimte te maken voor een parkje, inclusief een overdekte fietsenstalling met zonnepanelen. Met name die stalling riep nogal wat weerstand op bij bewoners van De Wetering, het complex op de hoek van de Smutsstraat en de De Wetstraat. Raadslid Gerrit Megelink (Lokaal Hengelo) trok namens hen aan de bel en vroeg zich af of het luxe fietsenhok niet pal achter de Lambertusbasiliek gesitueerd kon worden, op de hoek van de Wemenstraat en de De Wetstraat.

Plek staat vast

Dat gaat dus niet gebeuren, laat Hengelo nu weten. De plek aan de kant van de Drienerstraat staat vast. Als er nog mee geschoven gaat worden, zal dat hooguit om een paar meters gaan. Volgens een gemeentewoordvoerder is de door Megelink voorgestelde locatie ook geen goede. Hij zou te dicht bij de bestaande fietsenstalling Kloosterhof zijn. De winkels achter de Lambertusbasiliek worden juist gesloopt om een park te creëren en de bevoorrading van de binnenstad zou dan in het gedrang komen.

Landschapsarchitect OKRA presenteert nog deze maand haar ontwerp. En daar kunnen ook de bewoners hun mening over geven, belooft de gemeente.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.