Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Weekend in Enschede: Paaskermis, Enschede Marathon en nog 8 uittips

410166 855841 1

In het weekend voor Pasen wordt in Enschede weer van alles georganiseerd. Niet alleen de Enschede Marathon, maar ook tal van andere evenementen. Wij hebben weer een aantal uitgaanstips in Enschede op een rij gezet.

BIG BANG Festival
Dit weekend is het BIG BANG festival in Enschede, een muzikaal feest voor jong en oud. Het evenement richt zich op kinderen vanaf vier jaar. Op de zaterdag wordt in De Kleine Willem de prijs uitgereikt voor het beste kinderlied en op zondag barst het feest los in het Wilminktheater en bij Concordia.

Enschede Marathon
De oudste marathon van Nederland is dit weekend, de 51e editie van de Enschede Marathon. Op zaterdag is er 's avonds een laagdrempelige loopwedstrijd van 2 mijl en op zondag uiteraard de hele en halve marathon en andere afstanden. Het start- en finishgebied is dit jaar verhuisd naar het Van Heekplein. Vanwege de marathon is er zondag geen koopzondag.

BEWUST! Event
Ben jij je ervan bewust wat je allemaal nodig hebt en hoe je jezelf voelt? Kom dan langs bij BEWUST! Event op zaterdag, met lezingen en workshops op het gebied van bewustwording en duurzaamheid. Ook is er live muziek en uiteraard eten en drinken. De entree is 2 euro, de middag begint om 12:00 uur in De Melkweg aan de G.J. van Heekstraat.

Excursie Lange wandeling
Heb je altijd al graag een keer om Landgoed Hof Espelo willen lopen en de omgeving goed willen bewonderen? Loop dan mee met de lange wandeling op zaterdag, een tocht van 15 kilometer over het bijzondere landgoed Hof Espelo, langs het sterrenbos, de Wildernis en het Lonnekermeer. De tocht is van 10.00 tot 14.00 uur. Het is niet nodig je aan te melden. Volwassenen betalen 5 euro, kinderen de helft. Donateurs mogen gratis mee.

Uitvoering Crucifixion
The Crucifixion is het verhaal van Jezus Christus, over zijn leed en zijn dood. Sir John Stainer schreef het verhaal in 1887. Het werk wordt ditmaal uitgevoerd door Vocaal Ensemble The Petra Singers. De uitvoering is zondag om 16.00 uur in de protestantse kerk van Usselo. Toegang is 7,50 euro.

Regenboogviering
Zondag om 15.30 uur in de Grote Kerk op de Oude Markt een Regenboogviering. Deze viering staat in het teken van verbinding. Iedereen is welkom, het maakt niet uit wat je kerkelijke achtergrond of geaardheid is. Het thema is dit jaar 'Born this way'. Tijdens de viering zingt het Regenboogkoor, dat net zo divers en bijzonder is als de christelijke en de lhbti-gemeenschap zelf. Regina Hilhorst draagt een speciaal geschreven gedicht voor.

Paaskermis
Het is weer bijna Pasen en dat betekent dat de Paaskermis weer gehouden wordt. De kermis in het Volkspark is een gezellig uitje voor jong en oud. En wie niet van wilde attracties houdt kan altijd zijn of haar tanden in een suikerspin of oliebol zetten. De kermis eindigt op paasmaandag met een vuurwerkshow.

Markus Passion
In aanloop naar Pasen is er zaterdag in de Jacobuskerk om 16:00 een uitvoering over de laatste dagen van Jezus. Harmonie Orkest Twente (onder leiding van Jacob de Haan) voert deze bewerking van het Paasverhaal uit. Een kaartje kost 10 euro voor volwassen en 5 euro voor kinderen tot en met 16 jaar.

NK Heren Turnen
Dit weekend is op het Diekmanterrein het NK heren turnen. De beste turners van Nederland gaan de strijd aan om de titel Nederlands kampioen te bemachtigen. Dit evenement is beide dagen te bezoeken vanaf 8:30 uur. Toegang is 7,50 euro.

Lenteoffensief
Elk kwartaal houdt Metropool een avond waarin vier acts uit de regio worden gepresenteerd. Tijdens het Lenteoffensief deze zaterdag zijn dat She's on Mars, WinWel, Dim Crimson en MCOAD Boys. De avond begint om 21:00 uur en de entree bedraagt 7,50 euro.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.