Enschede
Cultuur

Vijfduizend deelnemers en een beste ronde door Enschede: cultuursector laat zaterdag van zich horen

Unmute Us. Onder die vlag laten evenementen- en cultuurorganisaties zaterdag in heel het land zich horen. Ook in Enschede.

Amsterdam UNMUTE
Impressie van de eerdere Unmute Us in Amsterdam © Unmute Us

Vijfduizend deelnemers, 16 wagens van organisaties uit de cultuursector en een rond van zes kilometer door de stad. Dat zijn de ingrediënten voor de protestmars tegen het coronabeleid aanstaande zaterdag.

Finale in het G.J. van Heekpark

De tocht begint om 14 uur bij het begin van de Molenstraat, aan de oostzijde. Rond kwart voor vijf vindt de finale plaats op het grasveld van het G.J. van Heekpark. De zestien deelnemende voertuigen vertegenwoordigen alle grote culturele instellingen en evenementenorganisaties in de stad en regio. Op de voertuigen mogen alleen crew en artiesten hun protest laten horen, sympathisanten doen dat lopend.

icon_main_info_white_glyph

De route voor Unmute Us

Molenstraat – Deurningerstraat – Raiffeisenstraat – Hengelosestraat – Tubantiasingel – Parkweg – Lambertus Buddestraat – G.J van Heekstraat – Maanstraat – Hengelosestraat – Boddenkampsingel - Gerrit-jan van Heekpark

Demonstratie, geen evenement

De demonstratie is vrij, maar de organisatie heeft deelnemers wel regels opgelegd. Die zijn vooral om veiligheid te garanderen en te voorkomen dat de demonstratie een evenement wordt. Alcohol is strikt verboden, muziek en geluid mag alleen op aanwijzingen van de organisatie en alle deelnemers - organisaties en sympathisanten - moeten zich aan de regels van het RIVM houden.

Organisaties Un Mute Us Enschede
Deelnemende organisaties aan de Enschedese Unmute Us, aanstaande zaterdag © Unmute Us

Niet alleen in Enschede klinkt de roep ‘Unmute Us!’ Ook in Groningen, Nijmegen, Utrecht, Rotterdam en Amsterdam wordt zaterdag gedemonstreerd.

Banner samenwerking 1Twente en RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.