Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

KLM start gratis busdienst van Enschede naar Schiphol

413818 klm bus

KLM start met een busdienst tussen Enschede en Schiphol. Reizigers die een KLM-ticket hebben gekocht, kunnen vanaf 1 juli in Enschede en Hengelo opstappen en gratis meereizen naar de luchthaven.

Na Maastricht en Nijmegen, wordt de lijn vanaf Enschede de derde busdienst van KLM in Nederland. Jaarlijks maken zo n 30.000 reizigers gebruik van de busverbindingen. We zien potentie in het oosten van het land, waardoor het aantal busreizigers nog verder kan groeien , zegt Koen van Zijl, woordvoerder van KLM.

Het idee achter de busdienst is dat we mensen ophalen uit de regio en hen, op vertoon van hun KLM-ticket, gratis naar de hub op Schiphol brengen. De reiziger bespaart zo op brandstof, parkeren of een treinkaartje.

Gratis koffie en WiFiIn de herkenbare KLM-blauwe touringcar is er voor de reiziger gratis koffie, thee en WiFi. Ook is er toilet aan boord. De bussen gaan rijden op biodiesel en zijn dus zuiniger voor het milieu , wil Van Zijl benadrukken. De bus rijdt meerdere keren per dag, onder meer om 04.30 en 12.30 uur, en vertrekt in zowel Enschede als Hengelo bij de bushaltes naast het treinstation. Tussendoor wordt alleen gestopt in Hengelo en Apeldoorn.

Instappen kan niet zo maar: de busreservering moet op het ticket staan. Dat zit als volgt: bij het boeken van het ticket op KLM.nl, dien je als reiziger Enschede of Hengelo als vertreklocatie aan te geven.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: KLM
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.