Hengelo
Politiek

Hengeloër Onno Fiechter (VVD) keert niet terug na verkiezingen

De fractievoorzitter van de Hengelose VVD Onno Fiechter heeft besloten om niet door te gaan voor een nieuwe termijn in de Hengelose gemeenteraad. Fiechter: "Ik heb 8 jaar met heel veel plezier het raadswerk mogen doen. Ik heb er hard aan gewerkt om van een VVD aan de zijlijn, weer een VVD te maken die het verschil kan maken in Hengelo, en dat is gelukt. Het is nu tijd om te komen met een nieuw verhaal met frisse gezichten."

272092 onno fiechter 2
De fractievoorzitter van de Hengelose VVD Onno Fiechter heeft besloten om niet door te gaan voor een nieuwe termijn in de Hengelose gemeenteraad. © 1Twente

Opvolger nog niet bekend

Fiechter zal op korte termijn ook zijn taken als fractievoorzitter neerleggen: "Ik vind het belangrijk dat er een opvolger komt, die goed ingewerkt de verkiezingen in kan gaan. Daarom zal ik op korte termijn mijn werkzaamheden als fractievoorzitter neerleggen." De VVD-fractie zal op korte termijn een nieuwe fractievoorzitter bekend maken.

icon_main_quote_red_glyph

"Twee persoonlijke hoogtepunten zijn de afschaffing van de verplichte zondagssluiting en dat de VVD na een kwart eeuw weer deel neemt aan het college."

Onno Fiechter

'Tevreden'

Fiechter kijkt tevreden terug op zijn tijd als gemeenteraadslid: "Ik heb echt kunnen bijdragen aan een veiliger, welvarender en bruisender Hengelo. Twee persoonlijke hoogtepunten zijn de afschaffing van de verplichte zondagssluiting en dat de VVD na een kwart eeuw weer deel neemt aan het college. Ik ben er van overtuigd dat mijn opvolger die VVD-lijn met veel enthousiasme gaat voortzetten."

Op korte termijn wordt de nieuwe fractievoorzitter bekendgemaakt, laat Fiechter tenslotte weten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.