Enschede
Hengelo

ROC Zomerschool is een blijvertje en wordt mogelijk uitgebreid met extra vakken

Maandag gaat het mbo en hoger onderwijs weer van start. Zo'n 76 Twentse mbo-studenten die volgende week met een nieuwe studie beginnen, hebben er al een weekje opzitten. Zij doken op vrijwillige basis de schoolbanken in om hun kennis bij te spijkeren op de Zomerschool van het ROC van Twente.

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat de Zomerschool aangeboden wordt in de week voorafgaande aan het nieuwe schooljaar. Het initiaitef is onder meer bedoeld voor leerlingen die instromen vanaf het VMBO-kader en bepaalde vakken onvoldoende beheersen, zoals rekenen, wiskunde, scheikunde of Nederlands.

Succeservaringen

Dat de Zomerschool aanslaat en zijn waarde heeft bewezen, blijkt onder meer uit de resultaten van de afsluitende toetsen die de leerlingen aan het eind van de week maken. Coördinator Joris Poffers wijst op succesverhalen, waaronder een student die op goniometrie bij het VMBO-examen alles fout had, maar nu aan het einde van de week alles goed had.

"Dat zijn wel succeservaringen die studenten op doen. Het zijn kleine onderdelen van het vak wiskunde, maar het geeft wel aan dat ze het nu beheersen." Poffers kijkt dan ook met een tevreden gevoel terug op de afgelopen week. "Het is weer mooi gelukt. Studenten gaven aan dat ze veel geleerd hebben."

453690 roc van twente
De Zomerschool op het ROC van Twente is al drie jaar een succes en wordt mogelijk uitgebreid met extra vakken

Uitbreiding

Mogelijk wordt de Zomerschool volgend jaar uitgebreid met extra vakken. Zo geven een aantal opleidingen aan dat vakken als Duits of Engels ook toegevoegd zouden kunnen worden. "We gaan nog kijken of daar inderdaad behoefte aan is," zegt Poffers.

De verwachting was vooraf dat er door het coronajaar met veel onderwijs op afstand meer leerlingen mee zouden doen aan de Zomerschool om een kennisachterstand weg te werken, maar dat bleek niet het geval. Er deden juist minder leerlingen mee dan vorig jaar. De reden daarvan is nog onduidelijk. "Mogelijk wilden studenten na een raar coronajaar eerst even genieten van zes weken zomervakantie," aldus coördinator Joris Poffers.

icon_main_info_white_glyph

ROC-bestuurder Trudy Vos maandag te gast in 1Twente Vandaag

Maandag 30 augustus is Trudy Vos, lid van het College van Bestuur van het ROC van Twente, te gast in 1Twente Vandaag. Op de dag dat het mbo en hoger onderwijs hun deuren weer openen, vertelt ze over de start van het nieuwe schooljaar waarin studenten na de lockdown weer zoveel mogelijk 'normaal' les krijgen.

1Twente Vandaag is te beluisteren van 16:00 - 17:00 bij 1Twente in Enschede op 105.1FM, in Hengelo op 105.8 of kijk mee via 1twente.nl.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.