Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Nog geen duidelijkheid over het hoe en waarom van bij Lonnekermeer onthoofde ree

415617 Erwin Iepma

Zowel de politie als Landschap Overijssel tasten nog volledig in het duister over het motief en de dader van de vorige maand onthoofde ree bij het Lonnekermeer. Een wandelaar trof de gruwelijke vondst aan in het natuurgebied buiten Hengelo. Een onderzoek heeft tot nu toe echter nog niks opgeleverd.

Landschap Overijssel deed na de ontdekking aangifte wegens stroperij, omdat alles erop wees dat het dier doelbewust om het leven is gebracht en daarna onthoofd. Die aangifte is de afgelopen maand opgepakt door de politie, maar tot aanknopingspunten leidde dat nog niet: We hebben helaas nog geen idee in welke hoek we dit moeten zoeken , laat een woordvoerder weten. Maar mochten er nieuwe aanknopingspunten bij ons binnenkomen, pakken we dat zeker op.

Doodoorzaak onbekend
Ook de definitieve doodsoorzaak van het ree is onduidelijk gebleven, vertelt terreinbeheerder Alexander van der Elst namens Landschap Overijssel. Vanwege de onthoofding kon bijvoorbeeld niet worden vastgesteld of het dier is doodgeschoten. Onze toezichthouder heeft nog naar het dier gekeken, Maar het hoofd en een stuk van de nek waren zo ver afgesneden dat het lastig is om concreet vast te stellen waar de ree aan doodgegaan is. Naast de kop miste er ook een stuk van de hals.

Over de reden waarom het dier is doodgemaakt en toegetakeld bestaat bij Van der Elst amper twijfel: stroperij. Daar gaan we wel vanuit, het heeft er alle kenmerken van.

Landschap Overijssel kondigde na de vondst al aan extra toezicht in te voeren rondom het Lonnekermeer, om meer incidenten te voorkomen. En dat blijft de komende tijd ook nog wel zo , besluit Van der Elst.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Erwin Iepma
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.