Hengelo
112

Vermoedelijke drugsdealer (22) rijdt in op politieagent

Een 22-jarige man uit Hengelo is vrijdagmiddag aangehouden, nadat hij op een agent inreed met zijn auto. De politieman wilde het voertuig van de man controleren, omdat hij vermoedde dat hij drugs dealde. Daarop trapte de 22-jarige het gaspedaal in en sloeg op de vlucht.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met RTV Oost

72349 politie2
Een 22-jarige man uit Hengelo is zondagmiddag aangehouden, nadat hij op een agent inreed met zijn auto. © 1Twente

Grensoverschrijdend Politie Team

Agenten van het Grensoverschrijdend Politie Team (GPT) kwamen de bestuurder op het spoor tijdens een surveillance in Hengelo. Ze volgden het voertuig met een onopvallende dienstauto, waardoor de bestuurder en zijn passagier het niet doorhadden. De agenten zagen dat de auto op verschillende parkeerplaatsen stopte om mogelijk drugs te dealen.

Toen de auto stopte op een parkeerplaats aan de Wegterweg, besloten de agenten het voertuig te gaan controleren. Eén van hen stapte uit en gaf een stopteken met zijn hand. De bestuurder bedacht zich daarop geen moment en gaf gas. De agent kon nog op tijd aan de kant gaan om niet aangereden te worden.

Achtervolging

Meteen daarop werd een achtervolging ingezet. De verdachten gooiden tijdens hun vlucht wat uit het raam en stopten vervolgens in de buurt van de Pasmaatstraat. De bestuurder en zijn passagier renden allebei een andere kant op. Een agent rende er achteraan en wist één van hen, de bestuurder, in de kraag te vatten op de Bornsestraat.

Andere collega’s troffen de spullen aan die uit het raam waren gegooid. Het waren envelopjes met wit spul, die worden nog getest op harddrugs. De 22-jarige Hengeloër wordt naast het dealen in verdovende middelen ook verdacht van poging doodslag op een agent.

De politie is nog op zoek naar de passagier en roepen getuigen op die iets hebben gezien of gehoord zich te melden.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.