Enschede

Taakstraf voor Enschedese na diefstal uit liefde voor hond

Een Enschedese vrouw is door de rechtbank in Almelo veroordeeld tot een werkstraf van 20 uur en een voorwaardelijke celstraf van een week voor een winkeldiefstal.

416761 pug 1210025 1920
De Enschedese B. zat met de handen in het haar op de bewuste dag in februari van dit jaar. De zak hondenvoer was leeg, van de inhoud van de zak shag was geen sigaret meer te rollen en ook het weekgeld was op. Geld lenen bij haar zoon of dochter ging niet, want die waren een weekend weg.

B. wilde geld lenen van een kennis in de buurt, maar die ging niet zomaar akkoord. Eerst moest B., die vroeger bekendstond als winkeldievegge, 'boodschappen halen', pas dan kreeg ze geld voor hondenvoer en shag. Bij dat halen ging het mis en liep ze tegen de lamp.

Spijt
Vol spijt en beschaamd zat ze maandagmorgen voor de politierechter. Ze had net haar leven weer een beetje op orde. Weliswaar leeft ze nog onder bewindvoering en moet ze zich redden met 50 euro per week, maar met justitie had ze sinds 2014 al geen contact meer.

âIk heb me uit liefde voor mijn hond over laten halen iets voor anderen te stelen, maar ik ben het verleerd, want ik werd meteen betraptâ, zei ze snikkend. Ze zat een flink deel van die dag vast, waardoor haar hond alleen thuis was, ook niet uitgelaten kon worden. Toen de rechter haar dat voorhield, barst ze andermaal in tranen uit. âIk voelde me zo'n slecht mens en heb er echt heel veel spijt van.â

Verkeerde keuze
Voor het openbaar ministerie staat vast dat B. heeft gehandeld uit nood, maar dat ze daarbij de verkeerde keuze heeft gemaakt. De eis: een taakstraf van 10 uur en een maand voorwaardelijke celstraf en een proeftijd van 2 jaar. De politierechter maakte er uiteindelijk 20 uur werkstraf van en een week voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Pixabay
Bericht naar de studio

Dit bericht gaat naar onze radiostudio. Tip voor de redactie? Mail naar redactie@1twente.nl.