Sport
Voetbal
FC Twente

Cleonise nu echt van FC Twente en kan meespelen tegen Ajax

Denilho Cleonise is eindelijk officieel speler van FC Twente. De aanvaller draaide de voorbereiding al mee bij FC Twente en tekende woensdag een contract voor twee seizoenen. Mét de optie voor nog twee seizoenen.

Denilho Cleonise FC Twente
© FC Twente

FC Twente neemt Cleonise transfervrij over van het Italiaanse Genoa. Voordat de buitenspeler naar Italië vertrok, doorliep hij de jeugdopleiding van Ajax. “Vanaf het begin van mijn stage voelde ik me op mijn gemak bij FC Twente. Ik ben goed opgevangen door de staf en de spelers. Ik ben blij dat het nu definitief rond is en dat ik mij volledig kan richten op FC Twente. Ik heb er ontzettend veel zin in”, zegt Cleonise op de website van de club.

Goede indruk

De aanvaller speelt al sinds het begin van de voorbereiding als stagespeler mee en maakte een zodanig goede indruk dat de club hem graag vast wilde leggen. Dat proces ging niet zonder slag of stoot, waardoor hij in de eerste wedstrijd tegen Fortuna Sittard nog niet mee kon spelen. Trainer Ron Jans sprak vlak voor dat duel al de hoop uit dat het snel rond zou komen.

icon_main_quote_red_glyph

"Ik ben blij dat het nu definitief rond is en dat ik mij volledig kan richten op FC Twente"

Denilho Cleonise

Speelminuten tegen Ajax

Ook technisch directeur Jan Streuer is blij dat Cleonise nu officieel speler is van FC Twente. “Het heeft even geduurd, maar vorige week hebben we de zaken met Genoa eindelijk kunnen afronden. We willen Denilho graag aan de selectie toevoegen, want hij heeft een goede indruk gemaakt tijdens zijn stageperiode. Denilho is jong en we verwachten dat hij zich nog verder gaat ontwikkelen. Hij kan voorin aan beide buitenkanten spelen. Hij is fysiek sterk, snel en een speler die een actie kan maken", aldus Streuer.

Dat de afronding van de transfer zolang op zich heeft laten wachten had te maken met het feit dat FC Twente maar niet bevestigd kreeg of Cleonise transfervrij zou zijn. Inmiddels zijn alle plooien dus gladgestreken en is het niet ondenkbaar dat Cleonise komende zondag minuten maakt tegen zijn oud-werkgever Ajax.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.