Enschede
Sport

Uit de luie stoel en meedoen aan de bootcamp voor jongeren

CVV Sparta probeert jongeren van 13 tot en met 26 jaar in beweging te krijgen met de Summer Games. De sport- en spelactiviteiten in de vorm van bootcampsessies hebben plaats op de zaterdagen 21 en 28 augustus van 9.00 tot 16.00 uur op Ontmoetingspark Schreurserve.

Thumbnail Summergames Sparta
Verenigingsmanager Tom van Veen (rechts) van Sparta en Robin Kooyman van AWA zetten een spectaculair parcours uit op het Schreurserve. © CVV Sparta

Spectaculair

De activiteiten worden verzorgd door AWA Outdoor. De start is bij AWA op Schreurserve en het parcours is met een flink aantal spectaculaire hindernissen uitgezet rond de voetbalvelden van Sparta.

Iedere jongere in de aangegeven leeftijdsgroep is welkom, maar de organisatie heeft een voorkeur voor inschrijving van teams van maximaal 20 personen. Per sessie kunnen 200 tot 400 deelnemers meedoen.

CVV Sparta ontwikkelde eerder activiteiten in het kader van de zogenaamde Winter Games. Dat smaakte naar meer, waardoor de club nu meedoet aan de Summer Games en daar ook subsidie voor krijgt.

De Summer Games zijn een initiatief van de Krajicek Foundation, de Johan Cruijff Foundation en Sociaal Werk Nederland. De instellingen willen jongeren motiveren tijdens de zomervakantie in beweging te komen.

Inschrijving

Deelname aan de bootcampsessies is gratis. Opgave via e-mail is noodzakelijk: ontmoetingsclustermanager@sparta-enschede


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.