Hengelo
Cultuur

Theo Hakkert interviewt Tommy Wieringa in Prins Bernhardplantsoen

Tommy Wieringa, een van Neerlands grootste schrijvers, wordt zondag 22 augustus door journalist Theo Hakkert geïnterviewd in het Prins Bernhardplantsoen. Op het terras van Paviljoen De Ontmoeting is ruimte voor 75 mensen.

Tommy Wieringa Stefan Vanfleteren
Tommy Wieringa wordt zondag 22 augustus door journalist Theo Hakkert geïnterviewd in het Prins Bernhardplantsoen. © Stefan Vanfleteren

A.L. Snijders

A.L. Snijders, Marc Reugebrink, Bart Lankester en Mariska Overman gingen Wieringa voor in de zomerse serie Schrijvers in het Park en op 5 september sluit Frank Westerman de serie af. Volgens Gijs Eijsink, woordvoerder van de organiserende stichting Hengelo Leest, werden de bijeenkomsten de afgelopen maanden redelijk tot goed bezocht. "Bij A.L. Snijders (die acht dagen na de lezing plotseling overleed tijdens het schrijven van een column, red.) waren er zo'n vijftig mensen aanwezig en bij de andere drie waren het er gemiddeld dertig. Daarmee zijn we niet ontevreden. Het is ook pas het tweede jaar dat we deze lezingenserie organiseren. Zoiets moet groeien."

Weersvooruitzichten

Het weer zat in elk geval niet tegen. Het waren stuk voor stuk mooie zomerdagen. Voor komend weekend zijn de vooruitzichten wat dat betreft ook prima. Maar zelfs bij regen zal iemand als Tommy Wieringa veel publiek trekken. Wieringa is in Twente geboren en deels getogen. Zijn 'Twentse' roman De Heilige Rita (2017) zal alleen daarom al ter sprake komen in het gesprek met Tubantia-journalist Theo Hakkert, weet Eijsink: "Deze verpletterende roman gaat over een vader en een zoon, en over de nieuwe tijd in een traditioneel grensdorp. De heilige Rita is geheel terecht bekroond met de Bookspot Lezers- en Literatuurprijs en de publieksprijzen de Gouden Boekenuil en de Inktaap." Hakkert zal ongetwijfeld ook vragen stellen over het interview dat Wieringa voor Nieuwsuur had met Barack Obama.

icon_main_info_white_glyph

Reserveren

De zomerse reeks ‘Schrijvers in het Park’ is een initiatief van de stichting Hengelo Leest en Dorine Holman. De ontmoeting met Wieringa vindt zondag 22 augustus plaats van 11.00 tot circa 12.30 uur, inclusief een pauze. Er zijn 75 stoelen beschikbaar. Entree: 10 euro, inclusief een drankje naar keuze. Betaling graag contant bij de entree van het terras. Bij regenachtig weer kan men overdekt zitten. Na afloop is er gelegenheid het boek te kopen en te laten signeren door de auteur. Kaarten zijn te reserveren via email: info@hengeloleest.nl


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.