Enschede
Aankondiging

'Camperen' op het Van Heekplein

Om van het Enschedese Van Heekplein nou meteen een camperplek te maken gaat wat ver, maar het begint er onderhand toch een beetje op te lijken. Morgen strijken er veertig campers neer voor de tweede editie van ‘Camperplek op het Plein’.

Camperen op het plein Joostograaf
Editie 1 van Camperplek op het plein © Joostograaf

Met die veertig campers zit editie twee dan ook vol. Spijtoptanten zullen moeten wachten tot volgend jaar, al lijkt er een wachtlijst te ontstaan voor het evenement, dat dit jaar eigenlijk geen evenement is.

Urban jungle

De formule is simpel, maar kracht zit vaak in eenvoud: een nachtje kamperen met een camper of een camperbusje in de urban jungle van de grootste stad van Overijssel. Met z’n veertigen. Waar daar vorig jaar nog wat vertier omheen was georganiseerd, blijft het dit jaar soberder.

Editie twee: soberder

“We hadden een bandje gepland”, vertelt Inge Schuller tot Peursum, die ‘Camperplek op het plein’ vorig jaar lanceerde en ook editie twee organiseert. “Maar dat hebben we afgezegd.” Vorig jaar was er een barretje ingericht. Maar de gemeente gaf - uiteraard - in covidtijd alleen toestemming als alles wat aan een festivalletje zou kunnen doen denken achterwege blijft.

Kamperen mag. Festivallen nog altijd niet. Desondanks was de animo groot. “We hebben alle deelnemers van vorig jaar aangeschreven. Die hebben weer anderen op sleeptouw genomen. Het gaat evengoed gezellig worden.” Schuller von Peursum ziet nog de slaperige koppen van vorig jaar voor zich. “’s Ochtends overal mensen voor hun campertje, met een kop koffie. Sommigen liepen even naar de winkels, anderen zochten elkaar op. Zo leuk!”

Camperplek op het plein 2 Joostograaf

Morgen rond negen uur ’s avonds, nadat de sporen van de dagmarkt zijn weggeveegd en voordat het donker wordt, rolt de camperbusjeskaravaan het Van Heekplein op.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.