Enschede
Cultuur

Afterparty Metropool afgelast, maar GOGBOT gaat zeker door

Het GOGBOT festival heeft dit jaar plaats van 9 tot en met 12 september. De artistieke creaties van de kunstenaars zijn in heel Enschede te zien. De live-shows die op 10 en 11 september in het Metropool waren gepland, zijn afgelast. In verband met de onzekerheid over de coronasituatie nemen de organisatoren het zekere voor het onzekere.

DSCF2880
Kees de Groot, Mr Gogbot: "We doen van alles om het door te laten gaan." © Henk ten Harkel

Infocalypse now

Hét technologie-, kunst- en muziekfestival GOGBOT staat dit jaar in het teken van fake news en deepfakes. Onder het motto 'Infocalypse now' zijn er een aantal exposities in het Rijksmuseum, het Muziekcentrum en op het Stationsplein. Daarnaast kun je terecht bij het kunstcentrum Tetem, WARP Technopolis, de Oude Markt en het Metropool.

DSCF2888
Het Stationsplein is een belangrijke locatie tijdens het GOGBOT-festival. © Henk ten Harkel

Alternatieve optredens in WARP Technopolis

Vanwege de onzekerheid omtrent de coronamaatregelen zien de organisatoren zich genoodzaakt de feestjes niet door te laten gaan. “De optredens in het Metropool op 10 en 11 september zijn defintief afgelast“, zegt 'Mr. GOGBOT' Kees de Groot. Eigenlijk was het de bedoeling dat een aantal DJ's vanaf 23.00 tot 5.00 uur s'ochtends het publiek zou vermaken.

Alternatieve plannen zijn er ook. De DJ's zijn waarschijnlijk wel te horen in WARP Technopolis, het voormalige VVV-gebouw aan het Stationsplein, dat nu is omgetoverd tot creatieve broedplaats.

“We doen er alles aan om het door te laten gaan. We vinden wel een creatieve oplossing. Vorig jaar is het ons gelukt. Desnoods gaan we er bij zitten”, aldus De Groot. Ook de audiovisuele show van Robert Henke in het Wilminktheater op 11 september gaat door.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.