Enschede

Aquadrome wordt weer gevuld na leegloop: ‘Duurt anderhalve week’

Het subtropisch gedeelte van zwembad Aquadrome in Enschede wordt weer gevuld. Het bad werd in maart getroffen door een lekkage en stond sindsdien leeg. Op peil brengen van het water gebeurt met brandslangen en duurt zo’n anderhalve week.

Aquadrome gevuld2
Aquadrome wordt gevuld met brandslangen © Sportaal

Op 15 maart van dit jaar stroomde binnen een dag 750.000 liter zwemwater weg. Een deel ervan liep zelfs over straat. Oorzaak: een pompleiding in de installatieruimte was geknapt. Het zwembad werd vervolgens volledig leeggepompt.

Vanaf toen is er volgens beheerder Sportaal hard gewerkt om de leidingen te repareren en het bad weer operationeel te maken. “Het was een raar gezicht, een leeg bad en mensen die op de bodem liepen”, vertelt zwembadteamleider Erik Kroeze.

Vullen en verwarmen

De kraan met leidingwater is vorige week weer opengezet en sindsdien stijgt het peil langzaam. “Het bad zal naar verwachting eind van deze week op het gewenste niveau zijn. Daarna wordt het water verwarmd met één graad per dag. Nu is het tien graden, het moet 30 worden. Dus dat duurt ook nog twintig dagen.”

Aquadrome gevuld
Het waterniveau in zwembad Aquadrome stijgt gestaag © Sportaal

Een opmerkelijke bijwerking van de situatie: sinds de opening is de temperatuur in de zwembadhal niet zo laag geweest. “Dit komt doordat de luchtbehandeling nog niet aan staat en de hal de temperatuur van het water aanneemt dat nu nog vrij koud is”, duidt Kroeze.

Heropening

Publiek kan begin september weer in het zwembad terecht, verwacht Sportaal. Eerder werd al bekend dat het subtropisch deel daarna alleen nog in de weekenden geopend wordt, uit financieel oogpunt. Ook voor de kinderdisco's op woensdagmiddag en vrijdagavond en de schoolvakanties in het voor- en najaar wordt naar oplossingen gekeken.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.