Hengelo
112

Woningcorporatie Welbions waarschuwt voor babbeltrucs in Thiemsland

Woningcorporatie Welbions waarschuwt huurders in de Hengelose wijk Thiemsland voor babbeltrucs. Onbekenden proberen toegang te krijgen tot een woning door zich voor te doen als medewerkers van Geas of Essent.

66375 deurbel
De oplichters proberen toegang te krijgen tot een woning door zich voor te doen als medewerkers van Geas of Essent. © 1Twente

Thiemsland

Er zijn al meerdere pogingen gedaan om in de woningen te komen. "We ontvangen meldingen in de omgeving van Canadian Grenadier over onbekende personen die aanbellen. De verdachte personen vertellen dat ze namens Essent, Ennatuurlijk of de Geas komen en in de woning de verwarming moeten controleren", aldus de woningcorporatie.

'Alert blijven'

De woningcorporatie vraagt bewoners alert te zijn. Zij adviseren om een legitimatie te vragen en hen niet binnen te laten. Bij twijfel wordt er geadviseerd om contact op te nemen met de Geas of Essent.

Babbeltrucs

Bij babbeltrucs proberen criminelen via een smoesje toegang te krijgen tot de woning. Vaak gaat het hier om oplichters die zich voordoen als iemand van de bank, thuiszorg of van een energieleverancier. Op deze manier willen ze het vertrouwen winnen van de slachtoffers. Eenmaal binnen roven de oplichters van alles uit de woning. Vooral ouderen vallen ten prooi aan dit soort criminelen. Ook telefonische babbeltrucs komen voor.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.