Enschede
Cultuur

Shakespeare in Twente. 'King's Men' treden op met open air versie van Hamlet

Onder regie van Silvia Andringa treedt de toneelgroep King's Men op met de klassieker Hamlet in de openlucht. Het misschien wel bekendste stuk van Shakespeare is op 18 augustus om 19.00 uur te zien op Landgoed De Hooge Boekel in Enschede.

Hamlet foto voor publiciteit website 2 2 scaled
Het theatergezelschap King's Men © Elze van den Akker

King's Men

In de traditie van de 'Shakespeare in the park'-optredens – waarvan de New Yorkse versie de bekendste is – spelen ook de King's Men toneelstukken van William Shakespeare in de openlucht.

Het is niet de eerste keer dat de groep een toneelstuk van Shakespeare vertolkt. Het gezelschap bestaat uit Jan Sturmius Becker, Marcell Kaiser, Christian Cadenbach en Laurens ten Den. Ze traden eerder op met hun eigen versie van Macbeth en Twelfth Night.

Ditmaal geeft het kwartet zijn eigen draai aan de wraaktragedie Hamlet. In het klassieke toneelstuk spelen de vier acteurs alle rollen. Op één na, de rol van Hamlet zelf, die door Bjorn Bakker wordt gespeeld.

Talenmix

Het opmerkelijke aan de optredens van de Kings Men is de unieke mix van talen. Nederlands, Duits, Twents en Engels komen allemaal aan bod. Naast die talenmix zijn de vertelstijl, de rolwisselingen en het gebruik van de verschillende locaties kenmerkend voor de optredens van het theatergezelschap.

Première

De Nederlandse optredens beginnen op woensdag 18 augustus op Landgoed De Hooge Boekel in Enschede. De officiële première heeft plaats op 13 augustus in het klooster Bentlage in Rheine. Daarnaast zijn optredens in Delden en Münster gepland. Het volledige programma en tickets zijn te vinden op: https://kingsmen-openair.com/nl/.

Hamlet

“To be, or not to be“

Veel mensen kennen dat ene zinnetje, maar waar gaat Hamlet nu eigenlijk over?

In Hamlet staat het wraakmotief centraal. Nadat Hamlets vader is vermoord door diens broer Claudius wil Hamlet zijn vaders dood wreken. Tot overmaat van ramp trouwt Claudius ook nog eens met Hamlets moeder Gertrude. In een schouwspel van liefde, intriges en waanzin raakt Hamlet langzaam zijn vestand kwijt. Daarnaast staan leven en dood in het verhaal dicht bij elkaar. “To be, or not to be“ dus.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.