Twente
Enschede
Video

Enschedese Wakeboardclub kleurt goud op het NK in Best

Het regent Nederlandse kampioenen bij de Enschedese wakeboardclub die is gehuisvest op het Rutbeek. De Enschedeërs waren goed voor drie eerste, één tweede, één derde, één vierde en één zesde plaats. De vereniging, zeven jaar oud, kijkt met trots terug op het NK in het Brabantse Best.

Wakeboardclub Twente

‘’In de verre omgeving ligt niet zo’n baan als dat we hier op het Rutbeek hebben’’, meldt de Enschedese Dennis Oosting. Hij is al vanaf het begin betrokken bij de Enschedese wakeboardclub en is ook vaak naast de baan te vinden om de catering te doen. ‘’We zijn zo’n 7 jaar geleden een club begonnen, zodat we de kracht van de individuele wakeboarders konden bundelen. We hebben inmiddels al rond de 100 leden’’. “Het is nu zelfs zo, dat als we ergens aankomen voor een wedstrijd, je om je heen al hoort ‘daar komen Twentenaren weer aan’. We hebben onze stempel op de sport gedrukt’’, aldus Oosting.

NK

Op het zelfgemaakt parcours in Brabant was de Enschedese formatie erg succesvol. In Best werden liefst drie Twentse kampioenen gekroond. Een van hen is Enschedeër Lucas ter Weele: “Ik had het echt niet verwacht en was ook erg verbaasd over de score die ik haalde’’. Wakeboarders krijgen punten voor de acrobatische toeren die ze met hun wakeboard uithalen. Denk daarbij aan backflips en frontflips en het nemen van rails.

De deelnemers aan het NK kregen ook te maken met zelfgemaakte onderdelen. Dat zijn objecten die in het water liggen waarmee de wakeboarders aan het werk moeten om nog meer punten te scoren. De watersporters hebben hebt drie runs om zoveel mogelijk punten te halen. ‘’In de eerste run kwam ik wel ten val, maar ik kon mezelf herpakken. Ik ben best tevreden met een zesde plaats’’, aldus de Overdinkelse Sem Corte. De sporters hopen dat er steeds meer bekendheid komt voor de relatief jonge sport: ‘Je hoort er nog niet superveel van. Dat komt waarschijnlijk omdat nog weinig mensen het doen”, aldus Ter Weele.

Meer info

Wil je meer info kijk dan op: https://www.wakeclub.nl/


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.