Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Metamorfose van Oost-Boswinkel in Enschede feestelijk afgesloten

421465 Oost Boswinkel Lars Smook

Met een muzikale wandeling door de wijk is dinsdagmiddag de metamorfose van Oost-Boswinkel in Enschede feestelijk afgesloten. De 329 voornamelijk portiekflats, daterend uit de jaren vijftig, hebben plaatsgemaakt voor 115 huurwoningen en 92 koopwoningen.

De sloop en vervangende nieuwbouw startte vijf jaar geleden, maar in 2008 is met een woonwensenonderzoek onder bewoners al de eerste aanzet gegeven voor het omvangrijke project. De huurders van De Woonplaats werkten op deze manier vanaf het begin intensief mee aan de stedenbouwkundige invulling van de nieuwe wijk .

Nieuwe huurders kiezen
Onder het motto Kies je plek mochten terugkeerders en nieuwe huurders vervolgens kiezen waar ze wilden gaan wonen. Door deze aanpak geldt Oost-Boswinkel landelijk als voorbeeld. De nieuwe woningen zijn overwegend zeer energiezuinig en gasloos. Er is alleen gewerkt met lokale aannemers.

De Woonplaats geeft nu het stokje door aan Ons Huis. Deze corporatie gaat de woningen in Oost-Boswinkel ook slopen en vervangen door nieuwbouw. Hiermee wordt in 2021 gestart.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Lars Smook
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.