Sport
Voetbal
FC Twente
Video

FC Twente speelt gelijk tegen Arminia Bielefeld: eerste doelpunt voor Van Wolfswinkel

FC Twente heeft de oefenwedstrijd tegen Arminia Bielefeld gelijkgespeeld. In de Duitse Schüccoarena werd het 1-1. Ricky van Wolfswinkel scoorde zijn eerste doelpunt namens FC Twente.

Door: RTV Oost

Tegen de club uit de Bundesliga begon FC Twente met Queensy Menig, Ricky van Wolfswinkel en proefspeler Denilho Cleonise in de voorhoede. Die laatste was ook belangrijk bij het eerste wapenfeit in de wedstrijd. De rechtsbuiten met Serie A-ervaring bij Genoa dwong een penalty af na een goede aanval. Ricky van Wolfswinkel schoot de strafschop feilloos binnen.

Bal op de paal

Verder kreeg Twente in het eerste bedrijf meerdere mogelijkheden in de omschakeling en had het aan de andere kant moeite met de fysieke Duitsers, in het bijzonder met spits Fabian Klos. De thuisploeg kwam in de slotminuut nog bijna gelijk, maar de kopbal uit de hoekschop belandde op de paal.

Geweldige redding Unnerstall

Na de hervatting kwam Twente nauwelijks van eigen helft en werd het echt een strijd met felle duels. In de hoofdrol bij de gastheer Fabian Klos, topscorer aller tijden van Bielefeld. De spits was bij vrijwel elk opstootje betrokken en versierde meerdere vrije trappen. Uit één van die toneelstukjes kopte hij de 1-1 binnen. Dat bleek ook de eindstand, omdat Lars Unnerstal in de slotfase nog een geweldige redding wist te verrichten.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.