Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Weekend in Enschede: goede muziek, terrasjes en zon

421953 865644

Zin om wat leuks te doen dit weekend, maar nog niets gepland? We hebben een aantal leuke weekendtips in Enschede op een rijtje gezet. Fijn weekend!


Grootste terras van NederlandVliegveld Twenthe verandert op zondag voor de tweede keer in Het grootste terras van Nederland. Een keer in het jaar kunnen liefhebbers van 13.00 tot 20.00 uur aanschuiven op het terras voor maximaal 1500 mensen. Het terras wordt muzikaal omlijst door optredens van topartiesten van Nederlandse bodem.

Het Balkon Festival
Op zaterdag en zondag kunnen cultuurliefhebbers hun hart ophalen tijdens Het Balkon Festival, een tweejaarlijks festival met muziek en theater vanaf verschillende balkons in Enschede. De routes langs de balkons kunnen te voet afgelegd worden.

Midzomer Festival Performance Factory
Bezoek zaterdag het Midzomer Festival van verschillende partijen bij de Performance Factory. Het tweedaagse festival begon vrijdag en gaat zaterdag verder. Er wordt een breed programma aangeboden met onder andere muziek, activiteiten, een markt en foodtrucks. Het festival is gratis te bezoeken.

Viva España
Zaterdag geeft Muziekvereniging Wilhelmina Glanerbrug, onder leiding van Fried Dobbelstein en Hans Schippers, een voor iedereen toegankelijk gratis concert. Het programma bestaat geheel uit Spaanse muziek. Een hoofdrol is weggelegd voor flamencodanseres Kadri Merimaa en gitarist Pim Weierink, die deze middag ook als duo optreden. Het concert onder de naam Viva España begint om 15.00 uur en duurt anderhalf uur.

De Kleine Enschedese Platenbeurs

Zaterdag om 11.00 uur begint De Kleine Enschedese Platen- & cd-beurs, waar liefhebbers van vinyl, cd s en goede muziek hun hart kunnen ophalen. De platenbeurs is gratis te bezoeken op het terras van Stoet, naast de bieb. De Kleine Enschedese Platen- & cd-beurs is een initiatief van dj en popprofessor Arris Roordink, de Muziekbank, Stoet en diverse platen- en cd-handelaren.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.