EUREGIO
Enschede

Vijf dagen in quarantaine? Dan liever op vakantie in eigen land

Door recente coronamaatregelen van de Duitse regering zetten veel Nederlanders een streep door hun vakantie. Vakantiebestemmingen aan de Duitse kant van de grens worden minder bezocht.

Door: Tim Nijhuis en Tolga Karaman

Grens duitsland 1 2
Een bezoekje aan Duitsland heeft momenteel veel voeten in aarde. © 1Twente

Annuleringen

Dat is zeker zo bij de vakantieparken Wilsumer Berge in Uelsen en het Ferienresort Bad Bentheim. Beide parken lijden onder veel annuleringen. Bij Ferienresort Bad Bentheim bestaat de bezetting van het resort normaliter rond de 85 procent uit Nederlandse bezoekers.

Vanwege de verplichte quarantaine annuleren Nederlanders hun reserveringen in Duitsland. „Ze gaan nu liever in Nederland op vakantie“, aldus een woordvoerster van Ferienresort Bad Bentheim.

Verplichte controle

De annuleringen komen overigens alleen uit de hoek van die Nederlanders die geen bewijs hebben van vaccinatie of herstel. Vakantiegangers met een dergelijk bewijs hoeven niet verplicht in quarantaine.

„We zijn verplicht om te controleren of onze gasten zijn gevaccineerd“, aldus woordvoerders. „Maar de meeste mensen cancelen dan hun reis of ze komen later“, zegt een woordvoerder.

Over annuleringen van Nederlandse toeristen met een vaccinatie- of herstebewijs is niets bekend.

Voorzichtig

Veel Duitse uitbaters van hotels en vakantieparken zijn voorzichtig met het geven van informatie over de omstandigheden. Dat is ook het geval omdat de maatregelen nog vrij recent zijn.

„De annuleringen zijn bij ons niet zichtbaar, omdat ze automatisch worden gewist. Dus ik heb nog geen overzicht“, zegt de uitbater van een hotel in Gronau.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.