Hengelo

Onafhankelijk raadslid Herbert Capelle zoekt burgerkandidaten voor Gemeenteraadsverkiezingen 2022

Het onafhankelijk raadslid Herbert Capelle wil in 2022 als burgerkandidaat meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Hij roept betrokken Hengeloërs op om hem te volgen om het lokale geluid in de raad te versterken.

Herbert Capelle onafhankelijk raadslid
Onafhankelijk raadslid Herbert Capelle zoekt burgerkandidaten voor Gemeenteraadsverkiezingen 2022 © 1Twente

Burgerkandidaten

Capelle, die nu als eenpitter in de gemeenteraad zit, zegt hoe dan ook door te willen. "Ik maak een begin als eenmanskandidaat, maar de bedoeling is dat andere burgers zich aansluiten." De beweging die de Hengeloër in gang wil zetten, kan uiteindelijk leiden tot oprichting van een nieuwe lokale partij als genoeg inwoners zich aanmelden en actief willen meedoen.

Capelle ziet de beweging niet als de zoveelste politieke club die de concurrentie aangaat in de gemeenteraad. "Nee, het is eerder versterking van het lokale belang. Samenwerking staat voorop. Op gemeentelijk en lokaal niveau moet de inspraak van burgers echt beter geregeld worden, vooral nu er zulke belangrijke beslissingen aankomen."

icon_main_quote_red_glyph

"Hengeloërs moeten meer van zich laten horen, in plaats van de raad over te laten aan lokale afdelingen van landelijke partijen en pseudo-inspraakrondes."

Raadslid Herbert Capelle

Het onafhankelijke raadslid zegt daarom andere betrokken inwoners te zoeken die willen opkomen voor het belang van hun stad. "Hengeloërs moeten meer van zich laten horen, in plaats van de raad over te laten aan lokale afdelingen van landelijke partijen en pseudo-inspraakrondes."

Meer informatie op: https://hengelo.burgerkandidaa...

ProHengelo

Capelle begon in 2018 als gemeenteraadslid in de fractie van ProHengelo, maar werd vorig jaar uit de fractie gezet, nadat hij zich kritisch uitliet over de concept-ontwerpen voor het marktplein. Hij was het niet eens met de manier waarop het college van B en W de vernieuwing van het marktplein aanpakte.

Waar de fractie van ProHengelo de aanpak van verantwoordelijk wethouder én partijgenoot Bas van Wakeren steunde, vond Capelle dat er een nieuw plan moest komen. Hij ging daarmee tegen het standpunt van de fractie in. Dat Capelle daarna ook nog zijn mening ventileerde op z'n eigen website, was voor ProHengelo 'de druppel' en reden om afscheid te nemen van het raadslid.


Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via mail of telefoon.