FC Twente wint over twee wedstrijden van ADO: hoofdrol voor Zerrouki

FC Twente heeft zaterdagavond over twee oefenwedstrijden gewonnen van ADO Den Haag. In totaal werd er 120 minuten gevoetbald waarin aanvallers Ricky van Wolfswinkel en Manfred Ugalde hun debuut maakten. Video: Omroep West

De eerste wedstrijd duurde 75 minuten en daarin was een hoofdrol weggelegd voor Ramiz Zerrouki. De middenvelder nam beide Twentse treffers, die in het eerste duel vielen, op zich.

Mooiste van de middag

Zijn eerste was een gelijkmaker, want het was ADO Den Haag dat na een klein half uur op voorsprong kwam via Sem Steijn. De 1-1 van Zerrouki viel vlak na een korte pauze. Op aangeven van Gijs Smal tikte hij de bal binnen.

Het tweede doelpunt van de Algerijns international was meteen de mooiste van de middag: op prachtige wijze krulde hij een vrije trap binnen (1-2). ADO kwam nog wel op gelijke hoogte via, opnieuw, Steijn. Die 2-2 was tevens de eindstand van het eerste duel waarin nieuwkomer Ricky van Wolfswinkel zijn eerste minuten voor FC Twente maakte.

Nog een debutant

Ook in de tweede wedstrijd van de dag een debutant bij FC Twente. Die andere aanvaller, Manfred Ugalde, speelde zijn eerste wedstrijdminuten.

Het tweede duel duurde 45 minuten en werd gewonnen door FC Twente. Jayden Oosterwolde en Jahnoah Markelo zorgden voor een 2-0 overwinning.

Opstellingen

Eerste wedstrijd: Unnerstall, Troupee, Hilgers (60' Dumic), Pröpper, Smal, Staring (60' Roemeratoe), Zerrouki, Ilic, Van Leeuwen (60' Cleonise), Van Wolfswinkel en Menig.

Tweede wedstrijd: De Lange, Everink (35' Hilgers), Dumic, Bruns, Oosterwolde, Bosch, Roemeratoe, Dyulgerov, Rots, Ugalde (30' Markelo) en Cleonise.