Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

Pizza-gesprek moet overlast van jongeren bij Performance Factory in Enschede voorkomen

423272 Knipsel 16

Instanties als Alifa, Domijn, politie en gemeente gaan regelmatig in gesprek met jongeren die zich ophouden op het terrein van de Performance Factory. Het is een van de belangrijkste middelen om de overlast en baldadigheid te bestrijden waarvan hier sinds een maand of twee sprake is, vooral in de avonduren. Er wordt soms vuurwerk afgestoken, er ligt nogal eens zwerfafval, er zijn ruiten ingegooid en er wordt gescheurd met scooters.

De incidenten waren voor de eigenaar van het complex, corporatie Domijn, aanleiding om extra maatregelen te nemen. Iedereen is hier welkom, maar dan moet men zich wel aan de huisregels houden. Dat doet niet iedereen , stelt Gert Jan Kamperman, coördinator Veiligheid bij Domijn. Als eigenaar moet je soms opstaan om te laten merken dat je niet alles pikt.

Volgens directeur Liselot Reversma van Alifa zijn de jongeren heel aanspreekbaar. Als ze rottigheid hebben uitgehaald, geven ze ook wel toe dat dat niet kan. En ze snappen ook wel dat grote groepen jongeren voor bezoekers en passanten niet altijd prettig zijn.

Gesprekken
Alifa heeft vorige maand voor het eerst een pizza-gesprek georganiseerd voor de jongeren, om op informele wijze met hen in contact te blijven. Het is de bedoeling dat voortaan een à twee keer per maand te doen.

Geruchten als zou een groepje dat zich eerder ophield op het Wilminkplein tot de overlastplegers behoren, worden door de betrokken instanties niet herkend. Daar doe je de jongeren die er komen mee tekort , zegt woordvoerder Ton Kamp van de gemeente. We houden het overigens wél in de gaten. En als mensen iets zien, moeten ze dat vooral melden bij Domijn of de politie.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Reinier van Willigen
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.