Verkeer
Stuur appje
Zoek
Nieuws
Enschede

VIDEO | Met een klapstoeltje de hele dag wachten op Jannes en Jan Smit

423610 sterrennl

Enschede is dinsdag voor even het centrum van het Nederlandstalige lied. Vanuit het hele land stromen de fans van Jannes, Jan Smit en René Karst naar de Oude Markt.

De start van Sterren Muziekfeest op het Plein is om acht uur dinsdagavond maar al s morgens vroeg verzamelden de eerste bezoekers zich rond het podium. Gea Thiele (71) en dochter Anita (49) uit Schoonebeek hebben klapstoeltjes meegenomen naar Enschede. Ze treffen er Ida Morrenhof (61) uit Lemelerveld.

Jannes
De dames kennen elkaar van de fanclub van Jannes. We zijn er altijd als hij optreedt. Afgelopen zondag nog bij WKE in Emmen en aanstaande zondag in Assen. Dan presenteert hij zijn nieuwe cd. Jannes is onze grote held. Hij is zo gewoon. Jannes maakt geen verschil tussen een directeur of putjesschepper , vertellen ze enthousiast.
Naast de drie Jannes-fans heeft Sheila Thomassen (27) een plekje gevonden direct bij het podium. Ze is met twee zusjes al heel vroeg vanuit woonplaats Maastricht naar Enschede gereisd.

Jarige Marga BultTerwijl de jarige Marga Bult aan haar soundcheck begint, zegt Sheila vooral fan te zijn van Jan Smit en Jeroen van den Boom. Maar eigenlijk vinden we alle Nederlandstalige muziek mooi. Je kunt alle liedjes lekker meezingen. We gaan naar heel veel van deze optredens. Vorige week waren we nog bij het Sterren Muziekfeest in Waalwijk , zegt Sheila. Met haar zusjes overnacht ze na het Sterren Muziekfeest bij Van der Valk. Morgen gaan we met de trein terug.

Trein
Ghea Thiele en dochter Anita uit Schoonebeek moeten zich dinsdagavond haasten om de trein te halen. Die gaat om vijf over elf naar Coevorden. Dan gaan we verder met de taxi naar huis.

Over een poosje kunnen ze tijdens de tv-uitzending nagenieten van hun dagje Enschede. De uitzendingen beginnen op 9 augustus om 20.30 uur op NPO1, waarbij de opnames van Enschede en Waalwijk voorbijkomen.

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede, foto: Bert Hellegers
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie?
Tip onze redactie via mail of telefoon. Deze vind je op onze contactpagina.